Βιωματικά σεμινάρια για τον καρκίνο από τις «Γυναίκες στην Ογκολογία»

Life
Βιωματικά σεμινάρια για τον καρκίνο από τις «Γυναίκες στην Ογκολογία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Κυριακή,03 Φεβ 2019, 10:30
Ξενοδοχείο Ibis Hotel
Στο πλαίσιο της ημερίδας «Ζην και Ευζην»

Το δίκτυο «Γυναίκες στην Ογκολογία», το οποίο αποτελείται από γυναίκες οικολόγους - και όχι μόνο - διοργανώνει ημερίδα, με τίτλο «Ζην και Ευζην»: Ενημέρωση και βιωματικά σεμινάρια διατροφής, άσκησης και διαχείρισης άγχους για ασθενείς με καρκίνο, τις οικογένειές τους, τους φίλους τους και τους φροντιστές τους.  

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Ibis Hotel και - εκτός από ενδιαφέρουσες ομιλίες - θα περιλαμβάνει και τρία σεμινάρια για την πρόληψη του καρκίνου, τη θεραπεία και την αποθεραπεία των ασθενών με καρκίνο.

Τα σεμινάρια είναι τα εξής:

  • Η σημασία της διατροφής
  • Τσι κονγκ: Η ευγενική άσκηση για το σώμα και την ψυχή
  • Η σημασία της ψυχικής ενδυνάμωσης και της διαχείρισης του άγχους

Σημειώνεται ότι τα σεμινάρια είναι ανοιχτά στο κοινό.

Σκοπός των σεμιναρίων και των δράσεων του δικτύου είναι να εξασφαλίσει πως οικονομικά αδύναμες ασθενείς με καρκίνο θα έχουν πρόσβαση σε εξετάσεις που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Διαβάστε το αναλυτικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ημερίδας ΕΔΩ.

Ποιες είναι οι «Γυναίκες στην Ογκολογία»;

Οι «Γυναίκες στην Ογκολογία» (w4o) είναι ένα δυναμικό δίκτυο γυναικών που ασχολούνται με την Ογκολογία, με διττό σκοπό:

Από τη μια την προώθηση του διαλόγου για ευκαιρίες, λύσεις, απαντήσεις σε κοινά προβλήματα, ένας χώρος έκφρασης και υποστήριξης των γυναικών ογκολόγων, αλλά κυρίως ένα πρωτοπόρο δυναμικό δίκτυο υποστήριξης, ενημέρωσης και ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς με επίκεντρο τη γυναίκα – ασθενή με καρκίνο.

Μέσω του δικτύου «Γυναίκες στην Ογκολογία», η γυναίκα ασθενής με καρκίνο θα βρει την στήριξη, την κατανόηση, την ενημέρωση που χρειάζεται αλλά και την ουσιαστική αρωγή του επιστήμονα σε κάθε διεκδίκηση που αφορά την υγεία της.

Βασικός στόχος μας είναι η δημιουργία μιας κουλτούρας πρόληψης καθώς και η ενημέρωση ότι ο καρκίνος είναι μια νόσος όπως όλες οι άλλες η οποία, όταν εντοπιστεί σε πρώιμα στάδια, κατά κανόνα θεραπεύεται.

Στους σκοπούς μας είναι η δημιουργία ενός «μόνιμου ταμείου» για τη στήριξη οικονομικά αδύναμων ασθενών με την κάλυψη διαγνωστικών μοριακών εξετάσεων που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία, όπως π.χ. γενετικός έλεγχος και συμβουλευτική για κληρονομική προδιάθεση, αλλά και την άμεση βοήθεια ανασφάλιστων γυναικών με καρκίνο μέσω κοινωνικών ιατρείων και άλλων φορέων, ανά την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αθήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News