Michelin 2019: Τέλος η αγωνία για τους κορυφαίους chef

Life
Michelin 2019: Τέλος η αγωνία για τους κορυφαίους chef

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βράδυ της Δευτέρας ανακοινώνονται τα αποτελέσματα

Τι επιφυλάσσουν οι μεγάλοι σεφ; Η αγωνία τελειώνει απόψε με την ανακοίνωση από τη βίβλο της γαστρονομίας των νικητών στη Γαλλία, τους οποίους θα επιβραβεύσει με ένα, δύο ή τρία αστέρια.

Ο κόκκινος οδηγός του 2019 υπόσχεται να φέρει έναν άνεμο αλλαγής ξεχωρίζοντας ταλαντούχους νέους και κάτι σπάνιο, γυναίκες σεφ.

Παρότι οι βραβευθέντες δεν είναι ακόμη γνωστοί, ο κόσμος της γαστρονομίας οσφραίνεται κάποιες αναμενόμενες επιλογές, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Σχεδόν «75 εστιατόρια θα προαχθούν, στις κατηγορίες 1, 2, 3 αστέρια, κάτι που αποτελεί αριθμό ρεκόρ», ανακοίνωσε ο Γκεντάλ Πουλενέκ, ο νέος διεθνής διευθυντής του οδηγού Michelin.

Πέρυσι, 57 νέα εστιατόρια είχαν διακριθεί και προαχθεί. Ανάμεσά τους: το "La Maison des bois" του Μαρκ Βεϊρά στην Άνω Σαβοΐα, στην ανατολική Γαλλία, και το "L'Hοtel du Castellet" του Κριστόφ Μπακιέ, στον νότο, και τα δύο κέρδισαν τρία αστέρια.

Πίσω από τα 75 νέα ρεστοράν που θα βραβευτούν φέτος, «αντανακλάται η μεγάλη δυναμική της γαστρονομίας στη Γαλλία, σε όλες τις περιοχές, με μαγαζιά που διευθύνουν νέοι ταλαντούχοι, οι οποίοι πολύ συχνά είναι επιχειρηματίες που πήραν τα ρίσκα τους», υπογράμμισε ο νέος διευθυντής του οδηγού Michelin.

Ύστερα από 15 χρόνια στην εταιρία αυτή, από τα οποία περισσότερα από τρία στην Ιαπωνία, ο Πουλενέκ ανήλθε στην κορυφή της ιεραρχίας του έγκυρου οδηγού τον Σεπτέμβριο, αντικαθιστώντας τον Γαλλοαμερικανό Μάικλ Έλις, ο οποίος εργάζεται πλέον στην αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων Jumeirah, που εδρεύει στο Ντουμπάι.

Στο εξής διευθύνει τις 32 εκδόσεις του οδηγού και εποπτεύει τους επιθεωρητές, οι οποίοι έχουν καθοριστικό ρόλο στη φήμη των εστιατορίων όλου του κόσμου.

Για τη νέα αυτή γαλλική έκδοση, οι επιθεωρητές του Michelin «κατάφεραν να ανακαλύψουν ταλέντα από κάθε γωνιά της χώρας» υπογράμμισε ο Πουλενέκ.

Όπως το 2018, μεγάλος αριθμός ξένων σεφ αναμένεται να συμπεριληφθεί στην κατάταξη των νικητών που θα ανακοινωθεί σε ειδική τελετή στο Παρίσι αργότερα σήμερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News