Το ζεύγος Τραμπ υποψήφιο να κερδίσει... Χρυσό Βατόμουρο

Life
Το ζεύγος Τραμπ υποψήφιο να κερδίσει... Χρυσό Βατόμουρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και ο Τζον Τραβόλτα ανάμεσα στους φετινούς υποψήφιους

Με… Χρυσό Βατόμουρο κινδυνεύει να βρεθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος απέσπασε δύο υποψηφιότητες στα φετινά βραβεία για τον χειρότερο ηθοποιό για δύο ντοκιμαντέρ του 2018, όπου υποδύθηκε τον εαυτό του: "Death of a Nation" του συντηρητικού Ντινές Ντ' Σούζα και το "Fahrenheit 11/9" του φιλελεύθερου Μάικλ Μουρ.

Στο παρελθόν ο Τραμπ έχει κερδίσει Χρυσό Βατόμουρο για την έκτακτη εμφάνισή του στον ρόλο ενός επιχειρηματία στην κωμωδία του 1989 "Ghosts Can't Do It" με πρωταγωνίστρια την Μπο Ντέρεκ.

Σήμερα επίσης, η σύζυγος του Τραμπ, η Μελάνια, και η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κελιάν Κόνγουεϊ προτάθηκαν κι αυτές ως υποψήφιες για τον χειρότερο δεύτερο γυναικείο ρόλο στο ντοκιμαντέρ "Fahrenheit 11/9", σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Υποψήφιος και ο Τραβόλτα για Χρυσό Βατόμουρο

Η ταινία "Gotti" για τη ζωή του εκλιπόντος αρχηγού της νεοϋορκέζικης μαφίας Τζον Γκότι, έκανε εισπράξεις μόλις 4,3 εκατ δολάρια στο box office το περασμένο καλοκαίρι και απέσπασε έξι υποψηφιότητες, περιλαμβανομένης της χειρότερης ταινίας, χειρότερου σεναρίου, χειρότερου ηθοποιού και «χειρότερου διδύμου» για τους πρωταγωνιστές Τζον Τραβόλτα και τη σύζυγό του Κέλι Πρέστον.

Επίσης, η καινούργια κωμωδία με τον Σέρλοκ Χολμς με τίτλο «Ο Χολμς και ο Γουότσον» συγκέντρωσε έξι υποψηφιότητες, ανάμεσά τους και για τους πρωταγωνιστές της Γουίλ Φάρελ και Τζον Σ.Ράιλι, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι «εξευτέλισαν δύο από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας».

Τι είναι τα Χρυσά Βατόμουρα

Τα Χρυσά Βατόμουρα είναι ένας θεσμός που ισχύει από το 1980. Τα βραβεία θεωρούνται τα αντι-Όσκαρ και οι υποψήφιοι ανακοινώνονται την παραμονή της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ, των σημαντικότερων βραβείων στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

«Με το χρηματιστήριο να παραπαίει, την πιθανότητα καθαίρεσης του προέδρου των ΗΠΑ, τις φονικές δασικές πυρκαγιές και τις καταστροφικές πλημμύρες, τις πολύνεκρες επιθέσεις και μια σειρά από συμφορές που προσέλαβαν σχεδόν βιβλικές διαστάσεις, το 2018 ήταν μια χρονιά γεμάτη καταστροφές», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ιδρυτής του θεσμού Τζον Γουίλσον.

«Και έπειτα ήταν και οι ταινίες της περασμένης χρονιάς», συμπλήρωσε.

Οι υποψήφιοι και οι νικητές των Χρυσών Βατόμουρων ψηφίζονται διαδικτυακά από περίπου 1.000 μέλη της Ένωσης των Χρυσών Βατόμουρων, σε 24 χώρες, τα οποία ψηφίζουν διαδικτυακά και πληρώνουν συνδρομή μέλους 40 δολάρια.

Οι... νικητές των φετινών βραβείων για τις χειρότερες ταινίες --αν δηλαδή εμφανιστούν-- θα παραλάβουν ένα τρόπαιο βαμμένο χρυσό με σπρέι σε μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της τελετής των Όσκαρ στις 24 Φεβρουαρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News