Αυτό είναι το φετινό θέμα στο Πατρινό Καρναβάλι!

Life
Αυτό είναι το φετινό θέμα στο Πατρινό Καρναβάλι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκπλήξεις περιμένουν τους καρναβαλιστές στην Πάτρα

Η περίοδος των Χριστουγέννων πέρασε και οι λάτρεις του καρναβαλιού μετρούν αντίστροφα για όλα τα καρναβάλια που πραγματοποιούνται στις πόλεις της Ελλάδας.

Πώς και πώς περιμένουμε και το μεγαλύτερο καρναβάλι της χώρας, αυτό στην Πάτρα που γράφει κάθε χρόνο τη δική του ιστορία. Το θέμα του φέτος; «Το Καρναβάλι που γράφει ιστορία και αναμνήσεις», μία ιδέα που ανήκει στο πλήρωμα 94 του «Κρυμμένου Θησαυρού», είναι το θέμα του, που ξεκινάει στις 19 Ιανουαρίου, με την καθιερωμένη τελετή έναρξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου.

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου «Καρναβάλι Πάτρας», Νίκος Χρυσοβιτσάνος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Σταύρος Τσακίρης, παρουσίασαν τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της έναρξης, αλλά και κάποιες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Νίκος Χρυσοβιτσιάνος «το τελευταίο τριήμερο του καρναβαλιού θα φιλοξενήσουμε κινέζικο σχήμα, που θα παρουσιάσει τον κινέζικο δράκο στις δύο μεγάλες παρελάσεις το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί το δρώμενο και σε γειτονιά της Πάτρας».

Όσον αφορά στην τελετή έναρξης ο Νίκος Χρυσοβιτσιάνος είπε ότι «προετοιμάζεται μια τελετή αξιοποιώντας όλες τις δομές του δήμου και των οργανισμών του, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα ανάδειξης σε καλλιτεχνικά σχήματα της Πάτρας και σε πατρινούς καλλιτέχνες» προσθέτοντας:

«Με την επιμέλεια και τη σκηνοθετική ματιά του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ, Σταύρου Τσακίρη, οργανώθηκε ένα θέαμα, το οποίο θα ξεδιπλωθεί σε δύο σκηνές, με πρωταγωνιστές τους κατασκευαστές των αρμάτων, τα μέλη των πληρωμάτων που εμπνεύστηκαν τις στολές τους και τους συνθέτες που το "τραγούδησαν", οι οποίοι με την παρουσία τους στην τελετή θα ζωντανέψουν τις αναμνήσεις».

Στην τελετή θα συμμετάσχουν η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης», η Ορχήστρα Πνευστών «Ο Πατρεύς», η Νίνα Λοτσάρη, η Βασιλική Καραγιάννη, ο Τάσος Μαραγκός, η ομάδα κρουστών Bloco Swingueira, και το συγκρότημα πνευστών οργάνων Oulaloum Street Show Band. Το δρώμενο της εκδήλωσης θα το πλαισιώσουν πληρώματα του «Κρυμμένου Θησαυρού» και τα χορευτικά του δήμου, ενώ παρουσιάστρια της εκδήλωσης θα είναι η δημοσιογράφος, Νατάσα Τραγουστή.

Στη συνέχεια ο Νίκος Χρυσοβιτσιάνος μίλησε και για τα καρναβαλικά άρματα που κατασκευάζονται, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Στο καρναβαλικό εργαστήριο, ετοιμάζονται δύο εντυπωσιακά άρματα του βασιλιά καρνάβαλου και της βασίλισσας. Ιδιαίτερα το άρμα της βασίλισσας εκτός από κίνηση θα έχει ειδικά εφέ. Επίσης, ετοιμάζεται μετά από πολλά χρόνια άνθινο άρμα, θέλοντας να τιμήσουμε την ιστορία του καρναβαλιού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News