NYT: Τα σημαντικότερα πρόσωπα που «έφυγαν» το 2018

Life
NYT: Τα σημαντικότερα πρόσωπα που «έφυγαν» το 2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times έκαναν αφιέρωμα σε σπουδαίες προσωπικότητες που άφησαν το στίγμα τους

Το 2018 αποτελεί ένα έτος κατά τη διάρκεια του οποίου έφυγαν από τη ζωή πολλοί άνθρωποι που άφησαν το δικό τους στίγμα, το δικό τους στοιχείο στον τομέα που είχαν καταπιαστεί και διέπρεψαν.

Οι New York Times δημιούργησαν ένα αφιέρωμα με τα κάποια από τα πιο σημαντικά πρόσωπα που πέθαναν μέσα στο 2018. Πρόσωπα που συγκίνησαν, που άγγιξαν την ψυχή μας, που μας δίδαξαν.

Χρησιμοποιώντας λόγια που είχαν πει, τίμησαν αυτές τις σπουδαίες προσωπικότητες.

«Όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με την πιθανότητα ενός πρόωρου θανάτου, σε κάνει να συνειδητοποιείς ότι αξίζει να ζεις τη ζωή και ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που θέλεις να κάνεις».

- Στίβεν Χόκινγκ, επιστήμονας

 

«Θέλω ο αναγνώστης να νιώσει ότι είμαστε όλοι φίλοι, ότι μοιραζόμαστε μία στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει».

- Σταν Λι, δημιουργός

 

«Το επίθετο “Αμερικάνος-Εβραίος” δεν σημαίνει τίποτα για μένα. Αν δεν είμαι Αμερικάνος, δεν είμαι τίποτα».

- Φίλιπ Ροθ, συγγραφέας

 

«Αν ένα τραγούδι μιλάει για κάτι που έχω ζήσει ή κάτι που θα μπορούσε να μου συμβεί, τότε μου αρέσει. Αν ένα τραγούδι είναι «ξένο» σε μένα, δε θα μπορούσα να του δώσω τίποτα. Γιατί αυτό είναι η soul, να ζεις και να πρέπει να συνυπάρξεις».

- Αρίθα Φράνκλιν, τραγουδίστρια και μουσικός

 

«Η έκπληξη είναι ένα υπέροχο συναίσθημα».

- Ρίκι Τζέι, ηθοποιός και ταχυδακτυλουργός

 

«Δυστυχία όταν ήμασταν μικροί / Και δεν μας ενδιέφερε καν / Επειδή μεγαλώσαμε / Να ζεις τη ζωή σαν πλάκα και να ζούμε όπως μπορούμε».

- Ντολόρες Ο’ Ρίορνταν, μουσικός

 

«Η κουζίνα στην καλύτερη είναι σαν ένα υποβρύχιο ή ένα πειρατικό πλοίο. Η πίεση είναι πολύ υψηλή και η αίσθηση του χιούμορ είναι απολύτως απαραίτητη»

- Άντονι Μπουρντέιν, σεφ και δημοσιογράφος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News