Οι 8 αστείοι κανόνες μόδας της βασιλικής οικογένειας

Life
Οι 8 αστείοι κανόνες μόδας της βασιλικής οικογένειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλοι οι κανόνες που πρέπει να ακολουθούν τα μέλη της οικογένειας σχετικά με τα σύνολα που επιλέγουν

Στη Μεγάλη Βρετανία η βασιλική οικογένεια έχει ένα πρωτόκολλο το οποίο πρέπει να ακολουθούν όλοι κατά γράμμα, παρά το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες αυτό έχει «σπάσει» με την ένταξη της Μέγκαν Μαρκλ στην οικογένεια.

Το ίδιο ισχύει και για τους κανόνες μόδας που ακολουθούν χρόνια τώρα από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ μέχρι την Κέιτ Μίντλετον. Κανόνες που αν κοιτάξεις πιο προσεκτικά, θα δεις πως τους τηρούν όλοι ανεξαιρέτως.

Ποιοι είναι αυτοί αναρωτιέσαι, έτσι;

«Βέτο» στο χρωματιστό βερνίκι νυχιών

Κι όμως υπάρχει λόγος που δεν είδαμε ποτέ τα μέλη της οικογένειας με έντονο χρώμα στα νύχια τους. Ούτε η πριγκίπισσα Νταϊάνα ούτε η Κέιτ, πόσο μάλλον η βασίλισσα. Αντίθετα, όλες τις έχουμε δει με ανοιχτά ροζ ή διαφανή βερνίκια.

Και η βασίλισσα Ελισάβετ επιλέγει από το 1989 την ίδια απόχρωση για τα νύχια της, ενώ στις επίσημες εκδηλώσεις επιτρέπονται μόνο τα φυσικά.

Δεν φορούν… όλες τιάρα

Παραδοσιακά, οι τιάρες φοριούνται για πρώτη φορά από τις νύφες και έπειτα μόνο από τις παντρεμένες γυναίκες. Γι’ αυτό το λόγο δεν έχουμε δει ποτέ μια πριγκίπισσα ή ένα μικρό κορίτσι με τιάρα.

«Για τις παντρεμένες κυρίες είναι ένα σημάδι status και δείχνει ότι δεν ψάχνουν για σύζυγο», εξηγεί ο  Grant Harrold, γνωστός ως The Royal Butler, στο BBC. «Αντίστοιχα για έναν κύριο είναι ένα σαφές σημάδι να μην κατευθυνθεί προς την εν λόγω κυρία».

Η ιδιαίτερη χρήση της τσάντας για τη βασίλισσα

Η Ελισάβετ όταν είναι σε ένα δείπνο χρησιμοποιεί ένα τέχνασμα για να δείξει στους συνδαιτυμόνες της πως το φαγητό για εκείνη έχει τελειώσει και σύντομα το δείπνο θα ολοκληρωθεί.

Συγκεκριμένα, η Αυτού Μεγαλειότης όταν θέλει να ανακοινώσει ότι μέσα στα επόμενα πέντε λεπτά θα φύγει, γεγονός που σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι πρέπει να σταματήσουν το φαγητό, βάζει την τσάντα στο τραπέζο.

Σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιεί την τσάντα της ως σήμα για να φύγει από μια βαρετή ή αμήχανη συζήτηση.

Τα έντονα χρώματα… πάνε στη βασίλισσα

Το dress code της βασίλισσα είναι πολύ συγκεκριμένο. Σχεδόν πάντα τη βλέπουμε με έντονα χρωματιστά σύνολα, νέον κατά κύριο λόγο και με μια πρώτη ματιά φαίνεται να απολαμβάνει τα ρούχα της.

Όμως με μια… δεύτερη ματιά, μαθαίνουμε το λόγο για τον οποίο κάνει αυτή τη φανταχτερή επιλογή: για να ξεχωρίζει μέσα στα πλήθη!

Τα μικρά αγόρια φορούν σορτς

Είναι αλήθεια πως ο πρίγκιπας Τζορτζ είναι αξιολάτρευτος με τα σορτς, όμως αυτή είναι μία στυλιστική επιλογή χρόνων που «λέει» πως τα νεαρά βασιλικά αγόρια δεν επιτρέπεται να φορούν παντελόνια μέχρι τα 8 ή 9 τους χρόνια.

Η παράδοση αυτή χρονολογείται από τον 16ο αιώνα.

«Βέτο» και στα ντεκολτέ

Οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας απαγορεύεται να φορούν αποκαλυπτικά ρούχα, πόσο μάλλον να φαίνεται… παραπάνω από το επιτρεπτό το στήθος τους.

Ακόμα και την ώρα που βγαίνει μία πριγκίπισσα ή δούκισσα από το αυτοκίνητο πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική για να μη γίνει περαιτέρω αποκαλυπτική. Γι’ αυτό το λόγο δημιουργήθηκαν οι τσάντες για ντεκολτέ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα να τη χρησιμοποιεί κατά κόρον καλύπτοντας το μπροστινό μέρος του φορέματος της.

Ποτέ γυμνά πόδια

Στα επίσημα βασιλικά γεγονότα, η βασίλισσα τα μέλη της οικογένειας και οι καλεσμένοι πρέπει αν φορούν καλσόν.

Έτσι, ακόμη και αν δείτε ένα βασιλικό πρόσωπο με ένα midi φόρεμα και γυμνά πόδια, δεν είναι γυμνά στην πραγματικότητα.

Ποτέ καπέλο μετά τις έξι το απόγευμα

Για ποιο λόγο οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να φορούν καπέλα σε κλειστούς χώρους μετά τις 6; Μα γιατί τότε βγαίνουν οι τιάρες!

Αυτός ο κανόνας έδωσε στις γυναίκες την ευκαιρία να ανταλλάξουν χαριτωμένα τα καπέλα τους για κάτι πιο φανταχτερό. Επίσης, οι τιάρες δεν επιτρέπεται να φορεθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε το βράδυ είναι η ιδανική ώρα!

Με πληροφορίες από marieclaire.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News