Anarchess: Ο Δ. Γραμμένος μας ξεναγεί στο «πρόγονο» του σκακιού

Life
Anarchess: Ο Δ. Γραμμένος μας ξεναγεί στο «πρόγονο» του σκακιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δημήτρης Γραμμένος συνηθίζει να έχει πολλές καλές ιδέες και για ακόμη μία φορά καινοτομεί

Ο ανήσυχος ερευνητής του Ινστιτούτου Πληροφορικής στο ΙΤΕ, μίλησε στην Ανδριανή, για ένα νέο επιτραπέζιο, ανατρεπτικό παιχνίδι ανοιχτό και κατά βάση αναρχικό, το Anarchess!

Ο πρόγονος του κλασσικού παιχνιδιού "σκάκι", καταργεί τους κανόνες και βάζει το μυαλό μας να σκεφτεί κυρίως ανατρεπτικά και ελεύθερα.

Πώς παίζεται το Anarchess

Το Anarchess εκτυλίσσεται στη χώρα του Σκακιού πολύ πριν δημιουργηθούν τα αντίμαχα Λευκά και Μαύρα βασίλεια. Τότε που τη γη δεν την όριζαν βασιλιάδες και βασίλισσες, ούτε και υπήρχαν οργανωμένοι στρατοί με αξιωματικούς, ίππους και πύργους.

Ο κόσμος ήταν ανεξερεύνητος και άμορφος και δεν είχε ακόμη στριμωχτεί στο άκαμπτο καλούπι της σημερινής σκακιέρας. Υπήρχαν μόνο δύο περήφανες φυλές που πάλευαν αδιάκοπα για να επεκτείνουν τις περιοχές τους προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιβίωση σε έναν άγονο και σκληρό τόπο.

Και αυτοί που σήμερα (κάπως υποτιμητικά) αποκαλούμε «πιόνια», ήταν ελεύθερες οντότητες με όνειρα, αγωνίες κι ελπίδες που όριζαν τη δική τους μοίρα.

Το παιχνίδι παίζεται με 32 ανοιχτόχρωμα («λευκά») και 32 σκουρόχρωμα («μαύρα») τετράγωνα πλακίδια και 8 ανοιχτόχρωμους («λευκούς») και 8 σκουρόχρωμους («μαύρους») πεσσούς.

Μπορούν να παίξουν δύο παίκτες, 7+ ετών. Χρειάζονται μόνο 5-10 λεπτά για να μάθει κανείς να παίζει ενώ μία παρτίδα διαρκεί 30-60 λεπτά.

Δείτε την ανατρεπτική κουβέντα του Δημήτρη Γραμμένου με την Ανδριανή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News