Αποκάλυψη της Μισέλ Ομπάμα για την αγκαλιά στη βασίλισσα Ελισάβετ

Life
Αποκάλυψη της Μισέλ Ομπάμα για την αγκαλιά στη βασίλισσα Ελισάβετ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και τις δύο γυναίκες τις... χτυπούσαν τα παπούτσια και συμμερίστηκαν η μία τον πόνο της άλλης

Πέρασαν εννιά ολόκληρα χρόνια όταν η τότε πρώτη κυρία της Αμερικής συναντήθηκε με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και χωρίς καν να το καταλάβει, έσπασε το πρωτόκολλο.

Τι έκανες; Μα απλά… αγκάλιασε την Αυτού Μεγαλειότητα εκδηλώνοντας τρυφερότητα προς τη βασίλισσα.

Η Μισέλ Ομπάμα αποκαλύπτει για πρώτη φορά τη συνομιλία των δύο γυναικών εκείνη την ημέρα και για ποιο λόγο προχώρησε σ’ αυτή την κίνηση που έκανε πολύ κακή εντύπωση στους Βρετανούς αφού διέπραξε ένα βασιλικό faux pas (παράπτωμα).

Στο νέο βιβλίο της Becoming, η Ομπάμα μιλά για το ατόπημά της, την ατυχή στιγμή με τη βασίλισσα.

Αποδεικνύεται ότι οι δυο τους είχαν μια συζήτηση για τα άβολα παπούτσια που φορούσαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους πριν από τη Σύνοδο Κορυφής G-20 του 2009, σύμφωνα με ένα απόσπασμα του «Becoming» που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «The Telegraph».

Η βασίλισσα είπε τότε στη Μισέλ Ομπάμα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Είσαι τόσο ψηλή». Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ απάντησε ότι οι γόβες Jimmy Choo της πρόσθεσαν μερικές επιπλέον ίντσες. Τότε, η Αυτού Μεγαλειότητα «έδειξε με κάποια απογοήτευση τις μαύρες γόβες της» και είπε: «Αυτά τα παπούτσια είναι δυσάρεστα, έτσι δεν είναι;».

Η Ομπάμα συνεχίζει στα απομνημονεύματα: «Ομολόγησα τότε στη βασίλισσα ότι τα πόδια μου πονούσαν επίσης. Κοιτάξαμε η μία την άλλη με πανομοιότυπη έκφραση, σαν να λέγαμε: "Πότε όλη αυτή η ορθοστασία με τους παγκόσμιους ηγέτες γύρω θα τελειώσει";».

Η Μισέλ Ομπάμα στα απομνημονεύματά της αναφέρει ότι η ίδια και η βασίλισσα ήταν «μόνο δύο κουρασμένες κυρίες που καταπιεζόμασταν από τα παπούτσια μας».

Όσο για την αγκαλιά, η Ομπάμα εξηγεί: «Τότε έκανα ό,τι είναι ενστικτώδες για μένα κάθε φορά που νιώθω ότι είμαι συνδεδεμένη με ένα νέο πρόσωπο, που είναι να εκφράσω τα συναισθήματά μου προς τα έξω. Έβαλα το χέρι με αγάπη στον ώμο της», αναφέρει.

Εκείνη τη στιγμή δεν συνειδητοποίησε ότι έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο. «Αν δεν είχα κάνει τη σωστή κίνηση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, έκανα τουλάχιστον την ανθρώπινη κίνηση» σημειώνει στο βιβλίο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News