Πώς χωρίζουμε κρόκους από τα ασπράδια και απομακρύνουμε τα τσόφλια

Life
Πώς χωρίζουμε κρόκους από τα ασπράδια και απομακρύνουμε τα τσόφλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε ποιον δεν έχει τύχει σπάζοντας ένα αυγό και στην προσπαθώνας να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα στον κροκο και το ασπράδι , τελικά να βρεθούν και τα δύο μαζί .

Αν και υπάρχει ο κλασικός γνωστός τρόπος με το σπάσιμο του αυγού στα δύο και το πέρασμα του κρόκου από το ένα στο άλλο τσόφλι υπάρχει και άλλο έξυπνο τρικ εξίσου αποτελεσματικό.

Σύμφωνα λοιπόν και με το argiro.gr μετά το σπάσιμο του αυγού, θα πρέπει να γίνει ο διαχωρισμός στη χούφτα του χεριού.

Αδειάζετε το αυγό στο χέρι σας, και ανοίγοντας ελάχιστα τα δάχτυλα, το ασπράδι θα περάσει και θα πέσει ενώ ο κρόκος θα μείνει στη χούφτα σας.

Όμως την ίδια ώρα ενοχλητικό είναι και το γεγονός στην προσπάθεια να σπάσουμε ένα αυγό και κομμάτι από τσόφλι να βρεθεί μαζί με το αυγό.

Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση ;

Αν μη τι άλλο, ενστικτωδώς προσπαθούμε να πιάσουμε αυτό το μικρό και ανεπιθύμητο κομματάκι τσόφλι με τα δάχτυλά μας.

Σίγουρα έχετε παρατηρήσει ότι αυτός ο τρόπος απομάκρυνσης δεν είναι και πολύ αποτελεσματικός, μιας και το άτιμο το τσόφλι, ξεφεύγει συνέχεια γλιστρώντας ανάμεσα στα δάχτυλά μας και δεν πιάνεται εύκολα.

Ωστόσο ακόμη πιο εύκολος τρόπος για την απομάκρυνση του είναι χρησιμοποιώντας το ίδιο το τσόφλι του αυγού.

Πιάνετε λοιπόν ένα μεγάλο κομμάτι τσόφλι από τα αυγά που σπάσατε, το χρησιμοποιείτε σαν κουτάλι ή σαν κουπίτσα και βγάζετε στο λεπτό το μικρό κομματάκι τσόφλι από το μείγμα σας.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή με το αυγό ελλοχεύει ο κίνδυνος της σαλμονέλας, καλό είναι να ακολουθούμε απαραιτήτως τους κανόνες υγιεινής και προτού πιάσουμε το τσόφλι να το έχουμε πλύνει καλά και να χρησιμοποιούμε αν είναι εφικτό και γάντια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News