Η εξομολόγηση του πρίγκιπα Χάρι για θέματα ψυχικής υγείας

Life
Η εξομολόγηση του πρίγκιπα Χάρι για θέματα ψυχικής υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρίγκιπας Χάρι εγκωμιάστηκε ευρέως επειδή πέρσι μίλησε ειλικρινά για τις δικές του μάχες ψυχικής υγείας

Με υποστηρικτές της ψυχικής υγείας νέων στο καφέ του Ουέλινγκτον Maranui συναντήθηκαν ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, με τον Χάρι να μιλά για το πόσο μεγάλη επίδραση έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σρτους νέους.

Τόσο η Μέγκαν Μαρκλ όσο και ο πρίγκιπας Χάρι μίλησαν για τη σημασία της εκπαίδευσης σε θέματα ψυχικής υγείας.

«Κάνετε πραγματικά εξαιρετική δουλειά» είπε η Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ο Δούκας του Σάσεξ ρώτησε τους υπέρμαχους της ψυχικής υγείας των νέων για το πόσο έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ρόλο στα συμπτώματα των ψυχικών διαταραχών από τις οποίες υποφέρουν νέοι άνθρωποι. Είπε ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί.

«Βλέπετε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν ξέρετε αν πρόκειται για φίλτρο ή πραγματική εικόνα. Η κρίση σας όσον αφορά την αίσθηση της αυτοεκτίμησής σας διαστρεβλώνεται, όταν όλα βασίζονται σε likes» είπε η Μέγκαν Μαρκλ.

Η Ζένεβιεβ Μόρα, συνιδρύτρια της οργάνωσης για την ψυχική υγεία των νέων, Voices of Hope δήλωσε ότι ο πρίγκιπας Χάρι έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ότι και τόσο ο πρίγκιπας όσο και η σύζυγό του έθεσαν πολλές ερωτήσεις.

Αποστολή της οργάνωσης Voices of Hope είναι να προσφέρει ελπίδα σε εκείνους που αγωνίζονται για θέματα ψυχικής υγείας, προωθώντας την ψυχική ευεξία, ενδυνάμωση και ανάκαμψη.

Ο πρίγκιπας Χάρι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Express αξιοποίησε την επίσκεψη για να μιλήσει για τους προσωπικούς του αγώνες ψυχικής υγείας σχολιάζοντας: «Χρειάστηκα περίπου τρία-τέσσερα χρόνια για να ξεκινήσω το ταξίδι και στη συνέχεια έπρεπε να βρω τους κατάλληλους ανθρώπους για να μιλήσω».

Ο πρίγκιπας Χάρι εγκωμιάστηκε ευρέως επειδή πέρσι μίλησε ειλικρινά για τις δικές του μάχες ψυχικής υγείας, λέγοντας ότι έχει υποβληθεί σε θεραπεία και ήταν «πολύ κοντά σε πλήρη κατάρρευση σε πολλές περιπτώσεις».

Εκφράζοντας τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο των social media στην ψυχική υγεία δήλωσε: «Τα ζητήματα που προκύπτουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα games αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για τους νέους στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε παγκόσμιο επίπεδο.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News