Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να αφήνεις μέσα στο αυτοκίνητο

Life
Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να αφήνεις μέσα στο αυτοκίνητο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αυτοκίνητο είναι για τις μετακινήσεις και όχι για να αφήνουμε μέσα αντικείμενα

Πολλές φορές, ειδικοί έχουν προειδοποιήσει πως το αυτοκίνητο πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως ένα μέσο μεταφοράς και όχι να αφήνουμε διάφορα αντικείμενα μέσα σ’ αυτό.

Αυτό έχει να κάνει τόσο με θέματα που άπτονται της υγείας μας, όμως υπάρχουν και αντικείμενα για τα οποία υπάρχει κίνδυνος να μας τα κλέψουν. Τέτοια αντικείμενα είναι φυσικά το κινητό μας.

Όμως, τι άλλο… απαγορεύεται να αφήνουμε μέσα στο αυτοκίνητο;

Φαρμακευτική αγωγή

Είναι σημαντικό τα φάρμακα να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, κάτι που δύσκολα μπορεί να προσφέρει ένα όχημα. Η θερμότητα μπορεί να καταστήσει τα φάρμακά μας επιβλαβή, όχι άμεσα αλλά ενδέχεται να τα κάνει λιγότερο αποτελεσματικά.

Ηλεκτρονικά είδη

Πέραν του ότι τα ηλεκτρονικά είδη είναι ακριβά, gadgets, κινητά τηλέφωνα και στικάκια μπορεί να περιέχουν μέσα σημαντικά έγγραφα και πληροφορίες που θα μπορούσαν εύκολα να κλαπούν.  

Σύμφωνα με το newmoney.gr, τα ενεργά συστατικά του αντηλιακού διαλύονται σε υψηλή θερμότητα και το να το αφήσετε μέσα στο αυτοκίνητο, ειδικά μια ζεστή μέρα, μειώνει αναμφισβήτητα την αποτελεσματικότητά του.

Μπουκάλια νερού

Μελέτες έχουν συνδέσει τις χημικές ουσίες που βρίσκονται μέσα στα πλαστικά μπουκάλια νερού, με ασθένειες όπως είναι ο καρκίνος ή οι παθήσεις της καρδιάς. Αυτό σημαίνει πως αν αφήσουμε το μπουκάλι μέσα στο αυτοκίνητο

«βλέποντάς» το ο ήλιος, μπορεί να προκαλέσει έκπλυση αυτών των χημικών ουσιών και παράλληλα να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί.

SOS! Μία τσάντα που έχει μείνει μέσα στο αυτοκίνητο, είναι ο πιο εύκολος στόχος για έναν επίδοξο ληστή. Ακόμα κι αν είναι ενεργοποιημένος ο συναγερμός ή αν έχετε κλειδώσει τις πόρτες, εξακολουθεί η τσάντα να είναι… ελκυστική.

Όσον αφορά στα γυαλιά, η θερμότητα μπορεί να στρέψει τα πλαστικά πλαίσια αι να κάνει τα μεταλλικά πολύ ζεστά για να φορέσουν. Αφήνοντά τα λοιπόν στο παρμπρίζ, είναι… ό,τι χειρότερο για να γυαλιά σας!

Ακόμα κι αν σας φαίνεται πως τι διαβατήριο είναι πολύ ογκώδες για να το κρατάτε πάνω σας, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το αφήσετε μέσα στο αυτοκίνητο γιατί τότε… μπορεί να μην καταφέρετε να ταξιδέψετε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News