Νέες θέσεις εργασίας για μπάρμαν

Life
Νέες θέσεις εργασίας για μπάρμαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι υπηρεσίες εστίασης και τα καταλύματα ήταν οι δύο κλάδοι της ελληνικής οικονομίας που δημιούργησαν τις περισσότερες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος “Εργάνη”, σώζοντας έτσι κάπως την κατάσταση με την ανεργία.

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες εστίασης είχαν το πιο θετικό ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων τον Ιούνιο (29.816) και ακολούθησαν τα καταλύματα με ισοζύγιο 24.319. Ενδεικτικό της επίδρασης του τουρισμού στην απασχόληση είναι και το γεγονός ότι οι πιο περιζήτητες ειδικότητες, όπως προκύπτουν από τα στοιχεία του “Εργάνη”, ήταν οι σερβιτόροι, τραπεζοκόμοι και μπάρμαν (ισοζύγιο 22.473), οι μάγειροι και ψήστες ξενοδοχείων και εστιατορίων (ισοζύγιο 8.470) και χαμηλότερα ακολουθούν οι καμαριέρες σε ξενοδοχεία (3.947) και οι υπάλληλοι υποδοχής και ενημέρωσης πελατών, ρεσεψιονίστ και γκρουμ (3.739).

Επιπλέον, οι κατεξοχήν τουριστικές περιφέρειες της χώρας είχαν πολύ θετικά ισοζύγια προσλήψεων-αποχωρήσεων. Για παράδειγμα, η περιφέρεια Ν. Αιγαίου, με το μεγαλύτερο ισοζύγιο (14.291), Ιονίων Νήσων (7.488) και Κρήτης (4.601).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News