Η Κρητικιά Σοφία Μαρούση που έφερε το... σαρίκι στις πασαρέλες

Life
Η Κρητικιά Σοφία Μαρούση που έφερε το... σαρίκι στις πασαρέλες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη λένε Σοφία, κατάγεται από την Κρήτη και όνειρό της είναι να ασχοληθεί με τη μόδα σε κάθε έκφανσή της… να σχεδιάζει ρούχα, να γράφει σε περιοδικά, να ασχοληθεί με το blogging και το editing!

Η Σοφία Μαρούση γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο και πλέον σπουδάζει στην Αθήνα, όπου με το ταλέντο της καταφέρνει να ξεχωρίσει. Μιλάει στο neakriti.gr για το τι ονειρευόταν από μικρή και ποια τα σχέδια της για το μέλλον:

«Από πολύ μικρή είχα κλίση προς αυτό το κομμάτι. Σχεδίαζα από μικρή ηλικία και έψαχνα εδώ στο Ηράκλειο άτομα που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν. Εξ’ αρχής ήθελα να φύγω στο εξωτερικό, όμως ήμουν πολύ καλή μαθήτρια και έτσι αποφάσισα να δώσω κανονικά Πανελλήνιες».

Η Σοφία λοιπόν πέρασε στη σχολή «Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας» της ΑΣΟΕΕ, ενώ παράλληλα σπουδάζει και Fashion Design: «Θέλω να πάρω και τα δύο πτυχία και στη συνέχεια να φύγω έξω για μάστερ. Προσπαθώ να διαχειριστώ το χρόνο μου έτσι ώστε να μπορώ να ανταπεξέρχομαι στις εξεταστικές και τις υποχρεώσεις και των δύο σχολών. Αυτό που θέλω είναι να συνδυάσω στο μέλλον τα δύο μου πτυχία, τις δύο ιδιότητες… δηλαδή να ασχοληθώ με το Μάρκετινγκ στο χώρο της μόδας».

Η πρώτη φορά που είδε τα σχέδια της στην πασαρέλα

«Τα ρούχα που παρουσιάστηκαν ήταν στο πλαίσιο του 2ου έτους της σχολής. Σαν θέμα λοιπόν μας έβαλαν τις παραδοσιακές στολές, να κάνουμε έρευνα για να δούμε τι φορούσαν παλιότερα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και έτσι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση» αναφέρει η Σοφία Μαρούση και συνεχίζει:

«Εγώ επέλεξα την Κρήτη λόγω της καταγωγής μου και πήρα κάποια στοιχεία από τις παραδοσιακές μας φορεσιές. Προσπάθησα να φτιάξω ένα σύγχρονο ρούχο με επιρροές από την Κρήτη λοιπόν.

Αρχικά, στη σχολή παρουσιάσαμε εργασία και βαθμολογηθήκαμε. Σαν αποκορύφωμα αυτού ήταν να φτιάξουμε μια συλλογή ρούχων με διάφορες παραλλαγές. Έτσι, μαζί με τις καθηγήτριες μου, επιλέξαμε δύο φορεσιές οι οποίες και παρουσιάστηκαν στην πασαρέλα».

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι επιρροές από την Κρήτη είναι εμφανείς: ξεκινώντας από το σαρίκι στην πιο… σύγχρονη μορφή του, μέχρι και τη βράκα!

Ωστόσο, η Σοφία δηλώνει αυστηρή με τον εαυτό της και παρά το γεγονός ότι έβλεπε για πρώτη φορά σχέδια της να παρουσιάζονται με έναν τέτοιο, επίσημο χαρακτήρα, δεν έμεινε απολύτως ικανοποιημένη: «έβλεπα τις φορεσιές και σκεφτόμουν τι μπορούσα να κάνω για να είναι ακόμα καλύτερες, να είναι πιο βελτιωμένες. Παρ’ όλα αυτά, ήταν ένα πολύ όμορφο συναίσθημα όταν έβλεπα τις δημιουργίες μου σ’ αυτή την παρουσίαση μόδας».

Την ίδια ώρα, τονίζει ότι το αντικείμενο με το οποίο επιθυμεί να ασχοληθεί, δεν έχει μέλλον στην Ελλάδα και γι’ αυτό το επόμενό της βήμα θέλει να είναι στο εξωτερικό: «δυστυχώς ο χώρος των περιοδικών μόδας δεν ανθίζει πλέον στην Ελλάδα, θέλω να δοκιμάσω τις ικανότητες μου στο εξωτερικό, δεν αποκλείω βέβαια το ενδεχόμενο να επιστρέψω!».

Σε κάθε περίπτωση, η Σοφία Μαρούση έχει ξεκινήσει να διαγράφει τη δική της πορεία με πάθος και πολλή αγάπη. Και όταν κάτι γίνεται με μεράκι, τότε η θετική έκβαση είναι αδιαμφισβήτητη.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News