Τι να κάνετε για να μη μυρίζει άσχημα ο νεροχύτης σας;

Life
Τι να κάνετε για να μη μυρίζει άσχημα ο νεροχύτης σας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα χειρότερα πράγματα μέσα στο σπίτι είναι να μυρίζει άσχημα η κουζίνα και συγκεκριμένα ο νεροχύτης, εκεί όπου καθημερινά μπαίνουν άπλυτα πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα.

Πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε λύσεις με ισχυρά χημικά παρασκευάσματα από το εμπόριο, προκειμένου να απαλλαγούν από αυτές τις οσμές. Αυτό που ξεχνούν σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι αυτά τα χημικά επηρεάζουν αρνητικά και σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα των υπόγειων υδάτων.

Με τον απλό τρόπο που ακολουθεί μπορείτε να πετύχετε «με έναν σμπάρο δυο τριγώνια»: να προστατεύσετε τη Φύση και να απομακρύνετε την δυσωδία από την κουζίνα σας.

Γι' αυτό θα χρειαστείτε:

1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

1/2 φλιτζάνι μαγειρικής σόδας

Τι να κάνετε:

Ζεστάνετε τον χυμό λεμονιού και προσθέστε το μέσα στη σόδα για να διαλυθεί καλά. Κάντε το αυτό αργά, επειδή θα υπάρχει κάποια αντίδραση με την μορφή αφρού, μεταξύ σόδας και χυμού.

Στη συνέχεια ρίξτε το διάλυμα σιγά-σιγά μέσα στο νεροχύτη. Περιμένετε 10 λεπτά για να απορροφήσει όλες τις ακαθαρσίες και στη συνέχεια ρίξτε ζεστό νερό.

Αυτό ήταν! Δεν θα υπάρχει πλέον κανένα ίχνος από τις δυσάρεστες οσμές.

Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να καθαρίσετε όλες τις αποχετεύσεις στο σπίτι (π.χ. στο μπάνιο ή στις υδρορροές στο μπαλκόνι) και να αφαιρέστε όλες τις μυρωδιές. Αντί για χυμό λεμονιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλκοολούχο ξύδι, σύμφωνα με το iatropedia.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News