default-image

Ποιος διάσημος τραγουδιστής ονομάζεται Ρόμπερτ Άλαν Ζίμερμαν;

Life
Ποιος διάσημος τραγουδιστής ονομάζεται Ρόμπερτ Άλαν Ζίμερμαν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ημερολόγιο έδειχνε 24 Μαΐου όταν ήρθε στον κόσμο ο διάσημος τραγουδοποιός Ρόμπερτ Άλαν Ζίμερμαν. Δείτε αναλυτικά τα γεγονότα που σημάδεψαν τη σημερινή ημέρα.

Τα 77α γενέθλια του Μπομπ Ντίλαν

Τα 77α γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο Ρόμπερτ Άλεν Ζίμερμαν. Ο λόγος για τον Μπομπ Ντίλαν, μία από τις μεγαλύτερες μουσικές ιδιοφυΐες όλων των εποχών, ο οποίος ήρθε στη ζωή στις 24 Μαΐου του 1941 στη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ντίλαν ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική όντας μαθητής γυμνασίου, παίζοντας φυσαρμόνικα, πιάνο και κιθάρα. Το 1959, ως φοιτητής της Πανεπιστημίου της Μινεάπολης, άκουσε για πρώτη φορά τραγούδια του Γούντι Γκάθρι, του θρύλου της αμερικανικής φολκ μουσικής.

Μπορεί ο Ντίλαν να έγινε διάσημος σε νεαρή ηλικία λόγω της ενασχόλησής του με τη φολκ, ωστόσο γρήγορα στράφηκε προς άλλα μουσικά μονοπάτια, καθώς πρακτικά ήταν ο καλλιτέχνης ο οποίος υπήρξε ο θεμελιωτής της ροκ. Οι τρεις δίσκοι του Μπομπ Ντίλαν “Highway 61 Revisited” (1965), “Blonde on blonde” (1966) και “John Wesley Harding” (1967) αποτελούν μνημεία της ροκ, τα οποία απομάκρυναν το νεαρό μουσικό από τους φανατικούς οπαδούς της φολκ.

Πολλοί από τους τελευταίους βρίσκονταν ανάμεσα στο πλήθος που αποδοκίμασε τον Ντίλαν, όταν ο τελευταίος ανέβηκε στη σκηνή του Newport Festival με δερμάτινα και ψηλοτάκουνες μπότες, παίζοντας ηλεκτρική κιθάρα Fender Stratocaster. Εντούτοις, σε ηλικία 25 ετών, οι πωλήσεις των δίσκων του είχαν ήδη ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια και ο Ντίλαν γίνεται το πρώτο και παντοτινό ροκ σύμβολο...

Ο "πατέρας" της μοντέρνας Αστρονομίας

Στις 24 Μαΐου του 1543 αφήνει την τελευταία του πνοή ο περίφημος Πολωνός επιστήμονας Νικόλαος Κοπέρνικος. Ο Κοπέρνικος, γνωστός και ως ο “πατέρας της μοντέρνας Αστρονομίας”, υπήρξε ο πρώτος ο οποίος υποστήριξε ότι η Γη - μαζί με άλλους πλανήτες - περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο.

Η γέννηση της βασίλισσας Βικτώριας

Σαν σήμερα, εξάλλου, στις 24 Μαΐου του 1819, γεννιέται η Αλεξανδρίνα Βικτώρια, η βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας και αυτοκράτειρα των Ινδιών. Ήταν βασίλισσα για 63 ολόκληρα χρόνια και μέχρι τον προπερασμένο Σεπτέμβριο ήταν η μακροβιότερη βασίλισσα της Γηραιάς Αλβιόνας: Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2016 το ρεκόρ της Βικτώριας “έσπασε” η βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Η Βικτώρια υπήρξε η πρώτη Βρετανίδα μονάρχης η οποία είδε το όνομά της να δίνεται στην περίοδο της βασιλείας της ενόσω βρισκόταν ακόμη εν ζωή. Ειδικότερα, το διάστημα που χαρακτηρίζεται από τους ιστορικούς ως Βικτωριανή Εποχή περικλείει την έκρηξη της Βιομηχανικής Επανάστασης και τη σημαντική εδαφική επέκταση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας σε όλη την υφήλιο.

Πενήντα δύο κεράκια για τον Ερίκ Καντονά

Σαν σήμερα, στις 24 Μαΐου του 1966, γεννιέται στη Μασσαλία ένας από τους σπουδαιότερους Γάλλους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Ο λόγος για τον Ερίκ Ντανιέλ Πιερ Καντονά, ο οποίος έγραψε ιστορία αγωνιζόμενος ως επιθετικός - μεταξύ άλλων - στις ομάδες Οσέρ, Μαρσέιγ, Μπορντό, Μονπελιέ, Λιντς και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με την τελευταία μάλιστα ο Καντονά κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα Αγγλίας και δύο νταμπλ σε πέντε σεζόν.

Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος “κατακτά” τις Κάννες

Τέλος, ήταν 24 Μαΐου του 1998, όταν ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος βραβεύεται με το “Χρυσό Φοίνικα” του 51ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία του “Μια αιωνιότητα και μια ημέρα”. Το εν λόγω βραβείο αποτελεί για πολλούς τη μεγαλύτερη διεθνή διάκριση για τον ελληνικό κινηματογράφο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News