«Aliki my love»: H «απαγορευμένη ταινίας της Αλίκης που δεν πήγε καλά

Life
«Aliki my love»: H «απαγορευμένη ταινίας της Αλίκης που δεν πήγε καλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

54 χρόνια έχουν περάσει από την τεράστια εισπρακτική αποτυχία της Αλίκης Βουγιουκλάκη που ελάχιστοι είχαν την ευκαιρία να δουν.

Η ταινία «Aliki my love» που γυρίστηκε στην Ίο και της οποίας η Α’ προβολή έλαβε χώρα στις 23 Μαρτίου του 1964 «ζωντανεύει» σήμερα μέσα από την επίσημη σελίδα της Φίνος Φιλμ στο Facebook, όπου δημοσιεύτηκαν τα πρώτα πλάνα πριν την ολική «αναβίωσή» της.

Πρόκειται πλέον για συλλεκτικό υλικό αφού από τη μία τα ελάχιστα εισιτήρια που έκοψε η ταινία και από την άλλη οι ιδιαιτέρως τολμηρές σκηνές της Αλίκης σ’ αυτή, οδήγησαν την εταιρεία παραγωγής στο «θάψιμο» της πρώτης προσπάθειας της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού να κάνει άνοιγμα στην αγορά του εξωτερικού.

Μήνες πριν, η Φίνος Φιλμ είχε προαναγγείλει την επαναφορά της ταινίας που ελάχιστοι έχουν παρακολουθήσει, με τις αντιδράσεις της οικογενείας της Αλίκης να μη λείπουν. Ωστόσο, 54 χρόνια μετά, τα πρώτα πλάνα δόθηκαν στη δημοσιότητα με τους φανατικούς της Αλίκης να ανυπομονούν να δουν για πρώτη φορά ή να θυμηθούν την ταινία που λίγο έλειψε να καταστρέψει την καριέρα της.

«Για πρώτη φορά, μετά από 54 χρόνια, προβάλλουμε απόσπασμα από την ταινία “Aliki My Love”, σε σκηνοθεσία Rudolph Mate, που έκανε πρεμιέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό σαν σήμερα το 1964.Η αποκατάσταση της ταινίας κατάφερε να υλοποιηθεί πριν λίγους μήνες, και σύντομα θα διατεθεί προς το κοινό, σε συλλεκτική έκδοση!», διαβάζουμε στην επίσημη ανακοίνωση.

Ο Φοιλοποίμην Φίνος τότε είχε προσπαθήσει να κρατήσει την ταινία στην αφάνεια στη χώρα μας, προκειμένου να μην καταστρέψει την εικόνα της αγαπημένης του πρωταγωνίστριας.

Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα του κόστισε 9 εκατομμύρια δραχμές (την ώρα που μια ελληνική ταινία της Αλίκης δεν ξεπερνούσε σε κόστος το 1 εκατομμύριο), η επιτυχία δεν ήταν αυτή που άξιζε σε μια Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Η ίδια η Αλίκη, πάντως, μιλώντας για την ταινία και την εισπρακτική της αποτυχία είχε υποστηρίξει πως το μεγάλος λάθος όλων ήταν το ότι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να επαναλάβουν την επιτυχημένη συνταγή της «Μανταλένας». Αποτέλεσμα; Μια κακή απομίμηση της ταινίας που το κοινό αγάπησε όσο λίγες.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η τολμηρή αφίσα της ταινίας κυκλοφόρησε μόνο στο εξωτερικό και δεν έφτασε ποτέ στην Ελλάδα.

Απολαύστε τα πρώτα πλάνα όπως ακριβώς δημοσιεύτηκαν…

dailymedia

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News