Ο Γιάννης έχει επιλέξει να δει τη διαφορετικότητα. Εμείς;

Life
Ο Γιάννης έχει επιλέξει να δει τη διαφορετικότητα. Εμείς;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κανείς δεν γεννιέται, μισώντας κάποιον για το χρώμα του δέρματος, την καταγωγή ή τη θρησκεία του.

Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να μισούν κι αν μπορούν να διδαχθούν το μίσος,

μπορούν να διδαχθούν και την αγάπη, γιατί η αγάπη έρχεται πιο φυσικά στην ανθρώπινη καρδιά, παρά το αντίθετο», Nelson Mandela.

Κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων. Δύο βίντεο από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, μας βοηθούν να τη γιορτάσουμε με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο…

Τα γυαλιά της διαφορετικότητας

Μέσα από την ιστορία του Γιάννη, ενός καθημερινού ανθρώπου, η ταινία επιχειρεί να αναδείξει την ανάγκη να «αποφασίσουμε να δούμε», προκειμένου να συμφιλιωθούμε και να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα γύρω μας.

Ο Γιάννης επέλεξε να δει τη διαφορετικότητα γύρω του και από τότε γεμάτος όρεξη προσπαθεί να προασπίσει τα δικαιώματα ευάλωτων συμπολιτών του και να κινητοποιήσει τους άλλους γύρω του. Στην πορεία όμως καταλαβαίνει ότι μόνο οι καλές προθέσεις δεν αρκούν, όσο κανείς προσπαθεί μόνος.

«Τα γυαλιά της διαφορετικότητας» είναι μια σύντομη ταινία κινουμένων σχεδίων του προγράμματος επιχορήγησης ΜΚΟ του ΕΟΧ «Είμαστε όλοι Πολίτες», που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Το Πρόγραμμα  χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Δείτε τα δύο υπέροχα animation:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News