default-image

Σ' αυτά τα 5 «κουτάκια» της ζωής σου πρέπει να πεις αντίο

Life
Σ' αυτά τα 5 «κουτάκια» της ζωής σου πρέπει να πεις αντίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κουτάκια έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μας. Και είναι πολλά! Σε διάφορα μεγέθη μεγάλα, μικρά, σε διάφορα σχήματα, στρογγυλά, ορθογώνια, τετράγωνα.

Όπως και να είναι αυτά εμείς πάντα καταφέρνουμε και μπαίνουμε μέσα. Αυτά τα κουτάκια μας ακολουθούν σε όλη μας τη ζωή, δεν τους ξεφεύγουμε. Βάζουμε την ζωή μας σε κουτάκια λέμε και την περιορίζουμε. Ποια είναι όμως αυτά;

Το κουτάκι «Τι θα πει ο κόσμος»

Είναι μια φράση που ίσως η νέα γενιά δεν την λέει τόσο πολύ αλλά δεν παύει και να την σκέφτεται. Καλώς ή κακώς οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε με αυτή τη φράση να ηχεί στ' αυτιά μας. Δε θέλει και πολύ, με κάποιο ύπουλο τρόπο αποτυπώθηκε στο μυαλό μας. Τι θα πει ο ένας, τι θα πει ο άλλος, τι σχόλια θα κάνει ο περίγυρος μας; Σταμάτα να το σκέφτεσαι αυτό και βγες από αυτό το μεγάλο κουτί. Άσε τον κόσμο να λέει - που πλέον νομίζω ο καθένας ασχολείται με τα δικά του και δε λέει - κι εσύ επικεντρώσου και κάνε αυτά που σε κάνουν ευτυχισμένη χωρίς πολλή σκέψη!

Το κουτί των αριθμών

Άλλο ένα μεγάλο κουτί της ζωής μας. Αυτό των αριθμών. Της ηλικίας, των κιλών, του ύψους, του πλάτους κτλ κτλ… Αυτοί οι αριθμοί μας απασχολούν χωρίς όμως να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Βάζουμε τον εαυτό μας σ' αυτό το κουτί και το μόνο που καταφέρνουμε είναι να μας βασανίζουμε και να μη νιώθουμε καλά! Τι κι αν είσαι 30 και σπουδάζεις ακόμα, τι κι αν είσαι 25 κι ο φίλος σου 20, τι κι αν είσαι 40 και single. Τα στερεότυπα και τα κλισέ είναι πολλά και μόνο κακό μπορούν να μας κάνουν! Αγνόησε τα. Σημασία έχει να νιώθεις καλά με αυτό που είσαι. Οι αριθμοί είναι απλά αριθμοί!

Τα Πρέπει

Τα «πρέπει» στη ζωή μας είναι σαν τις διαταγές που μας δίνει ο ανώτερός σου στη δουλειά. Οφείλεις να τις κάνεις γιατί έτσι πρέπει, αλλά μπορείς να τις αρνηθείς και να προτείνεις τον δικό σου τρόπο. Είναι αρκετές οι φορές που εγκλωβιζόμαστε στο κουτί των «πρέπει». Υπάρχουν τα κοινωνικά πρέπει, τα ηθικά πρέπει και φυσικά τα συναισθηματικά. Σε όλες τις περιπτώσεις  μπαίνουμε σ' αυτό το κουτί και νιώθουμε αναγκασμένοι να κάνουμε αυτό που πρέπει!

Έλα όμως που υπάρχουν και τα πρέπει της καρδιάς. Αυτά που ο καθένας καθορίζει μόνος του και ίσως δεν είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τα κλασσικά «πρέπει» που μόλις αναφέραμε. Εμείς σου προτείνουμε να ακολουθήσεις αυτά τις καρδιάς σου και σύντομα θα βρεις το δρόμο σου.

Social Media box!

Είναι το νέο κουτί στις ζωές μας τα τελευταία χρόνια. Ένα τεράστιο κουτί με ανανεωμένες εκδοχές που εμείς όμως τις ακολουθάμε! Κι από πού ν' αρχίσω!; Από τα ξεπερασμένα likes, τον αριθμό των followers ή τα πιο πρόσφατα views; Αυτά πλέον αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας. Και κάπου εκεί που κοιτάμε και ξανακοιτάμε την αυξομείωση  όλων αυτών των αριθμών, πιάνουμε τον εαυτό μας εγκλωβισμένο σε άλλο ένα κουτί. Αυτό που αν δεν το περιορίσουμε θα μας καταδικάσει στην εικονική πραγματικότητα!

Πηγή: savoirville.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News