default-image

Ράντι στο neakriti.gr: "Νοοτροπία νικητή"

Life
Ράντι στο neakriti.gr: "Νοοτροπία νικητή"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ιμπάν Ιγιάνγκα έχει συστηθεί στο ποδοσφαιρικό στερέωμα ως «Ράντι». Αυτό τον συνοδεύει και με την παρουσία του από φέτος το καλοκαίρι στον ΟΦΗ, με τον οποίο θέλει να κατακτήσει την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα.

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός μίλησε στο www.neakriti.gr για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, με τη φανέλα της ομάδας του Ηρακλείου, όσα έχει συναντήσει στο Ηράκλειο, αλλά και τις υψηλές προσδοκίες της σεζόν που έρχεται (όταν αυτή αρχίσει).

Ένας πολυσύνθετος μέσος, που με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του έχει κερδίσει τους πάντες, ενώ ξεκάθαρο είναι το «μήνυμα» που στέλνει για το στόχο των Κρητικών: «Θα τα δώσουμε όλα για την άνοδο».

Ο έμπειρος άσος αναφέρθηκε αρχικά σε όσα έχει συναντήσει στον ΟΦΗ και το Ηράκλειο.

«Μου αρέσει πολύ το περιβάλλον στον ΟΦΗ και η πόλη του Ηρακλείου. Αισθάνομαι καλά. Ήρθα να δουλέψω και είναι υπέροχο ότι βρήκα μια οικογένεια και εξαιρετικούς ανθρώπους. Όλοι μαζί βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο. Αυτό που επιθυμώ είναι να έχουμε καλά παιχνίδια και να χαιρόμαστε τις επιτυχίες. Όσο για την πόλη, νιώθω πολύ όμορφα που ζω εδώ και οι άνθρωποι είναι εξαιρετικοί», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Τα πράγματα στον ΟΦΗ είναι όπως τα περίμενα. Ήρθα σε μια από τις καλύτερες ομάδες. Αυτό που μένει τώρα είναι να δουλέψουμε σκληρά για να έρθουν οι νίκες».

Αναφορικά με την μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη της Football League σχολίασε: «Δεν είναι καλό για τους ποδοσφαιριστές, να υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος. Κανονικά η προετοιμασία διαρκεί 45 μέρες μάξιμουμ και έχουμε ήδη περάσει κατά πολύ αυτό το όριο. Για όλες τις ομάδες υπάρχει αυτή η δυσκολία. Πρέπει να το δεχθούμε και να φροντίσουμε να είμαστε έτοιμοι όταν θα αρχίσουν τα παιχνίδια».

Ο Ράντι δε… μασάει τα λόγια του για το στόχο της ανόδου, επισημαίνοντας ότι δε θα είναι εύκολο, αλλά κάθε μέλος της ομάδας θα δώσει τα πάντα για την επιτυχία: «Πρέπει να είμαστε στην κορυφή και θα παλέψουμε για αυτό με όλες μας τις δυνάμεις. Δε θα είναι εύκολο, αλλά μέσα από τη σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε. Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πολύ δουλειά και συγκέντρωση για το στόχο μας, που είναι η άνοδος στην Σούπερ Λίγκα. Θα δώσουμε τα πάντα για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».

Διεθνής με την Ισημερινή Γουϊνέα, έχει παραστάσεις από την Κύπρο με τον Άρη Λεμεσού, ενώ στην Ελλάδα έχει περάσει από Φωκικό και Ηρακλή Ψαχνών. Για τον τρόπο δουλειάς του Νίκου Νιόπλια και την αγωνιστική φιλοσοφία επισημαίνει: «Ο προπονητής μας έχει πολύ καλές ιδέες για το ποδόσφαιρο. Μας καθοδηγεί άψογα και γινόμαστε ομάδα. Έχουμε δουλέψει σε όλους τους τομείς πολύ καλά. Θέλουμε να έχουμε κατοχή της μπάλας, να είμαστε επικίνδυνοι στην επίθεση και να δημιουργούμε ευκαιρίες, μέσα από τη συνοχή μας ως σύνολο. Η νοοτροπία νικητή που υπάρχει στο εσωτερικό της ομάδας, νομίζω ότι θα μας χαρακτηρίζει από την αρχή μέχρι το τέλος».

Κλείνοντας, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ έστειλε το μήνυμα του στο φίλαθλο κόσμο: «Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας, γιατί ενώ δεν έχουμε ακόμα πρωτάθλημα είναι συνεχώς κοντά μας. Για μας τους ποδοσφαιριστές είναι κάτι πολύ σημαντικό. Θα κάνουμε τα πάντα για να ανταποδώσουμε, με καλές στιγμές στη διάρκεια της σεζόν».

Του Γιάννη Καλιακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News