default-image

Κινούμενος "θάνατος": Οδηγουσε και έγραφε στο κινητό

Κρήτη
Κινούμενος "θάνατος": Οδηγουσε και έγραφε στο κινητό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόγευμα Δευτέρας, εθνική οδός Ηρακλείου -Αγίου Νικολάου στο ύψος του κόμβου που οδηγεί Βιομηχανική περιοχή και Αλικαρνασσό.

Η ασυνειδησία ορισμένων χτυπάει κόκκινο αλλά δυστυχώς το θέμα είναι να μην βρουν το μπελά τους αθώοι άνθρωποι που κινούνται επί της εθνικής τηρώντας απλούς κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με στόχο πάνω από όλα να φθάσουν να φθάσουν στον προορισμό τους ασφαλείς.

Στο πίσω κάθισμα του αυτοκίνητου ξαφνικά ακούω τον 8χρονο γιο μου να λέει: "Μαμά, μαμά κοιτά τον άλλο με το φορτηγό που οδηγεί και παίζει με τα χέρια του το κινητό."

Αδυνατώντας για κλάσματα του δευτερολέπτου να παραδεχτώ αυτά που μου λέει το παιδί ,γυρίζω το κεφάλι μου και μένω άφωνη.

Η εικόνα που αντικρύζω επιβεβαιώνει στο έπακρο τα λεγόμενα του ανήλικου δημιουργώντας παράλληλα σε μένα οργή και αγανάκτηση .

Απτόητος ο κύριος οδηγεί και με το ένα χέρι κρατάει το τιμόνι παρακαλώ και με το άλλο πληκτρολογεί στο κινητό του. Βεβαίως μη ρωτήσετε που κοίταζε γιατί η απάντηση είναι αυτονόητη . Όχι βέβαια την πορεία του αυτοκινή του γιατί δεν θα μπορούσε να γράψει αυτό που θέλει ,αλλά το κινητό του..

Προσπαθώ να τον επαναφέρω με ένα δυνατό κορνάρισμα. Αλλά δεν πετυχαίνω το παραμικρό.

Εκτός από την απαράδεκτη αυτή κίνηση του έχει αναπτύξει και ιλιγγιώδη ταχύτητα συνεχίζοντας απτόητος το άκρως επικίνδυνο έργο του .

Το μόνο σίγουρό ότι αδιαφορεί για όλους τους υπόλοιπους οδηγούς που κινούνται στον ίδιο δρόμο μαζί του και μία απρόσεκτη κίνηση σε μία άτυχη στιγμή ίσως τελικά αποβεί μοιραία όχι μόνο για τον ίδιο που παίζει τη ζωή του κορώνα γράμματα αλλά και για ανυποψίαστους ανθρώπους, παιδιά και ενήλικες που έχουν μεγάλες πιθανότητες να καταντήσουν άθελα του σε μελλοντικά θύματα της ασφάλτου.

Τουλάχιστον δεν ακούστηκε τίποτα δυσάρεστο στην διάρκεια της ημέρας…αλλά σίγουρα η ενέργεια αυτή είναι άκρως καταδικαστέα και για αυτό πριν πούμε την επόμενη φορά ότι μας φταίνε οι δρόμοι και τα χάλια των οδικών δικτύων του νησιού μας να κοιτάξουμε και εμείς να είμαστε σωστοί όταν οδηγούμε, επιδεικνύοντας την απαραίτητη σοβαρότητα, ωριμότητα και κυκλοφοριακή παιδεία για να βγούμε αλώβητοι από την άνιση μάχη με τα τροχαία δυστυχήματα και τους νεκρούς της ασφάλτου στο νησί μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News