default-image

Μουσικές απ' όλο τον κόσμο με την Μαρίνα Σάττι

Πολιτισμός
Μουσικές απ' όλο τον κόσμο με την Μαρίνα Σάττι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια πολυπολιτισμική βραδιά, με όσα κουβαλάει μέσα της ένα νέο κορίτσι που ερμηνεύει μοναδικά μουσικές απ' όλον τον κόσμο, θα ζήσουμε όλοι στο Πάρκο Γεωργιάδη την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου.  

Η Μαρίνα Σάττι, με αφορμή τη διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού Θα σπάσω Κούπες, που έσπασε το φράγμα του 1,5 εκατομμυρίου views στο internet, επιστρέφει (μετά από χρόνια) στην  πόλη του Ηρακλείου όπου μεγάλωσε και ξεκίνησε το μουσικό της ταξίδι. Με το acappella group της fonέs τραγουδούν παραδοσιακά πολυφωνικά τραγούδια απ' όλον τον πλανήτη, σε ένα πάρκο που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ο πιο φιλικός και δροσερός δημόσιος χώρος στην πόλη.  

Αλλά και η διπλή καταγωγή της Μαρίνας, η Αφρική και η Κρήτη, θα έχουν την τιμητική τους! Τη συναυλία θα ανοίξει η εντυπωσιακή ομάδα κρουστών Jusu Foli & Senegal Rhythm που την αποτελούν μουσικοί από τη Σενεγάλη και θα κλείσει με μια special guest  εμφάνιση των Χάρη Παναγιωτάκη, Γιώργου Σταυρακάκη, Νίκου Τζούρα και Μηνά Σπανάκη, που εκπροσωπούν τη νέα γενιά μουσικών της κρητικής μουσικής.

Το συγκρότημα fonέs αποτελούν οι Ειρήνη Αραμπατζή?, Ευγενία Λιάκου, Ερασμία Μαρκίδη, Άννη Ντουμούζη, Έλενα Παπαδημητρίου, Ελένη Ποζατζίδου και Βιργινία Φραγκούλατζη. Μαζί τους στα κρουστά ο Άγγελος Πολυχρόνου και στο μπάσο ο κουβανός Yoel Soto.

Η συναυλία γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και του Μουσικού Συλλόγου Απόλλων. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News