default-image

Ρόδα... βαλίτσα και κοπάνα! Κατασκευή "θαύμα" για ταξιδιώτες

Life
Ρόδα... βαλίτσα και κοπάνα! Κατασκευή "θαύμα" για ταξιδιώτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ταξιδεύετε συχνά με αεροπλάνο και σας κουράζει η αγχωμένη πεζοπορία μέσα στα αεροδρόμια μέχρι να φτάσετε στην πύλη αναχώρησης, θα λατρέψετε τη Modobag.

Πρόκειται για μια μαύρη, τετραγωνισμένη βαλίτσα, που χωράει στα ντουλάπια του αεροπλάνου και μπορεί να μετατραπεί σε… ηλεκτρικό σκούτερ και να σας μεταφέρει μέσα στο αεροδρόμιο.

Ο εφευρέτης της λέει ότι πηγαίνει τρεις φορές πιο γρήγορα από έναν πεζό - και 100 φορές πιο ξεκούραστα. Κι όπως λέει ένας από τους ανθρώπους που το δοκιμάζουν στο video, «δεν χρειάζεται να βγάλεις τα ψηλοτάκουνα» για να τρέξεις και να προλάβεις την πτήση.

Προφανώς, πίσω από την εφεύρεση κρύβεται μια ιστορία για το πώς ο εφευρέτης συνέλαβε την ιδέα. Ταξίδευε με την οικογένεια και τα παιδιά του καβαλούσαν με τη σειρά το καροτσάκι με το οποίο μετέφερε τις αποσκευές τους. Κι όπως εκείνος που σκέφτηκε να αφαιρέσει τα άλογα από την άμαξα, έτσι κι αυτός φώναξε «εύρηκα!» και έφτιαξε μια ομάδα για να δημιουργήσει και να εξελίξει την Modobag.

Η μεγάλη πρόκληση ήταν να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο από τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο. Τελικά κατάφεραν να διατηρήσουν το 85%. Η Modobag έχει ένα τηλεσκοπικό τιμόνι με γκριπ και μανέτα, μαρσπιέ που ξεδιπλώνονται και φυσικά έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις τη βαλίτσα σαν φορητό σταθμό φόρτισης του κινητού, του tablet ή του laptop σου.

Το πρότζεκτ τώρα προσπαθεί να βρει χρηματοδότηση από το κοινό μέσω του Indiegogo και όταν γραφόταν το άρθρο είχαν συλλεγεί 23.835 δολάρια. Με την κατάθεση $25 παίρνετε ένα T-shirt, ενώ με $995 εξασφαλίζετε μία από τις πρώτες αυτοκινούμενες βαλίτσες που θα παραχθούν.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: drive.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News