default-image

Καταγγελία για σπίτι "κολαστήριο" ζώων στο Ηράκλειο (photos)

Κρήτη
Καταγγελία για σπίτι "κολαστήριο" ζώων στο Ηράκλειο (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγιδευμένα σε ένα πραγματικό "κολαστήριο" φαίνεται πως ήταν πάνω από δεκαπέντε σκυλιά και διάφορα ζώα στο Ηράκλειο και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι περιγραφές των ανθρώπων που τα συνάντησαν και τα απελευθέρωσαν είναι τραγικές και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χωρέσουν στο μυαλό κανενός! Μικρόσωμα ζώα με μούχλα στο σώμα τους, άλλα που έχουν γεννήσει μέσα στη σκόνη χωρίς φαγητό, ενώ τα μεγαλύτερα προσπαθούσαν απεγνωσμένα να πάρουν αέρα από χαραμάδες.

Μετά από πληροφορίες, το σωματείο "Ζωόφιλη δράση" προέβη σε μήνυση κατά των ιδιοκτητών του σπιτιού, με τις Αρχές να επεμβαίνουν άμεσα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευσή της στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κα Καλλιόπη Μ., οι εικόνες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωπες οι άνθρωποι της Αστυνομίας δύσκολα μπορούν να περιγραφούν, ενώ προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως οι δύο ιδιοκτήτες έμεναν στον ίδιο χώρο με τα ζώα.

Μάλιστα, γίνεται λόγος και για την επιθετικότητα που έβγαζαν τα σκυλιά όταν κατά καιρούς τα έβγαζαν στο προαύλιο. Διαβάστε τι αναφέρεται:

"ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ» ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ... ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ-ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙ 15 ΖΩΑ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Β΄ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΕΒΗΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΕΩΣ) , ΤΗΣ ΝΟΜΟΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ κ. ΣΟΦΙΑΣ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΑΝΟΙΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΟΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΖΩΑ.

ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 15 ΖΩΑΚΙΑ, ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΙΚΡΟΣΩΜΑ, ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΛΕΜΜΕΝΑ, ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΩΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΝΑ ΗΜΙΑΙΜΟ ΠΑΠΙΓΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΥΧΛΑ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΕΝΑ ΜΙΣΟΚΟΥΡΕΜΕΝΟ ΘΗΛΥΚΟ ΚΑΝΙΣΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ (ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ!!!).

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ, Η ΜΥΡΩΔΙΑ, Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΔΥΣΩΔΙΑ ΣΕ ΠΝΙΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΤΡΥΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΤΖΑΜΙ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΔΑ ΤΟΥΣ.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΝΗΛΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ, ΔΥΟ ΜΑΥΡΑ ΒΕΛΓΙΚΑ, ΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΣΜΑΝΙΑΚΟ. ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑΙΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΕΞΩ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΣΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΕΝΝΕΑ, Ή ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΚΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΧΘΕΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΑΝ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΓΑΤΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙ ΤΗΣ.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.

ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ (ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ) ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΘΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΘΩΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ ΠΛΕΟΝ. ΗΔΗ ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΒΕΛΓΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ. ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΚΥΛΙΑ, Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ. ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΡΗΤΗ ΔΙΚΑΣΙΜΟ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ".

Παράλληλα, γίνεται έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν ώστε τα ζώα αυτά να βρουν άμεσα το σπίτι που τους αξίζει. Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα μπορεί, όποιος το επιθυμεί να επικοινωνήσει με την Ζωόφιλη Δράση για περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε: "ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΜΕ ΦΙΛΟΞΕΝΙΕΣ ΖΩΩΝ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΖΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ-ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΑ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ, ΠΛΥΣΙΜΟΜ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ".

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News