default-image

Σφαιρόπουλος: «Του χρόνου και Ευρώπη» (video+pics)

Life
Σφαιρόπουλος: «Του χρόνου και Ευρώπη» (video+pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ούτε στιγμή δε δίστασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος να απαντήσει θετικά στην πρόσκληση που του έγινε για να παραστεί στο τουρνουά 3on3 που διοργάνωσαν ΠΣΑΚ, ΕΟΚ και Δήμος Ηρακλείου το σαββατοκύριακο στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχοντας διατελέσει προπονητής ακαδημιών για χρόνια στον Απόλλωνα Καλαμαριάς θέλησε να μεταφέρει την εμπειρία του και να δώσει ένα κίνητρο παραπάνω στα μικρά παιδιά για να συνεχίσουν να αγαπούν και να ασχολούνται με το μπάσκετ.

Έχοντας τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας μετά τους εκπληκτικούς φετινούς τελικούς της Α1, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε πολλά να μεταφέρει στους παρεβρισκόμενους, ενώ μιλώντας στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό, τη χρονιά που πέρασε, εκείνη που βρίσκεται προ των πυλών και φυσικά για την παραμονή του Βασίλη Σπανούλη, κάτι που επιβεβαιώθηκε μία ημέρα μετά τη συνέντευξη, με την ανακοίνωση της ανανέωσης του ηγέτη του Ολυμπιακού για δύο ακόμη χρόνια.

Ξεκινώντας από το τουρνουά που έγινε στο Παγκρήτιο επισήμανε: «Όλοι όσοι διοργανώνουν αυτό το τουρνουά είναι αξιέπαινοι γιατί μέσω του 3on3 μεταφέρουν το ευ αγωνίζεσθαι και καλλιεργούν το μπάσκετ στην Ελλάδα. Δίνουν τη δυνατότητα στα νέα παιδιά του Ηρακλείου και όλης της Κρήτης να αγωνιστούν στα γήπεδα εδώ στο παγκρήτιο. Για μένα είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ γιατί ως άνθρωπος του μπάσκετ θέλω κι εγώ να συμβάλω και να βοηθήσω κάθε προσπάθεια που αν μη τι άλλο είναι για το κοινωνικό καλό πρώτα από όλα και μετά το αθλητικό και να εμφυσήσουμε στη νεολαία να είναι κοντά στον αθλητισμό και όχι σε κινδύνους που εγκυμονούν στις ευαίσθητες ηλικίες».

Ερωτηθείς για το πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να αφήσει τις διακοπές του για το σκοπό αυτό τόνισε: «Εμείς δεν έχουμε διακοπές, συνέχεια δουλεύουμε για το καλό της ομάδας μας. Κι εγώ έχω ξεκινήσει από τις ακαδημίες, δούλεψα έντεκα χρόνια στις υποδομές του Απόλλωνα Καλαμαριάς και δείχνω μία ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοιες πρωτοβουλίες και προσπάθειες».

-Για τον Ολυμπιακό ήταν μία χρονιά με σκαμπανεβάσματα, ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές. Τι είναι αυτό που μένει στο τέλος;

«Ήταν μία χρονιά που τελείωσε με μία μεγάλη επιτυχία και αυτό κρατάμε στο τέλος. Ήταν μεγάλη επιτυχία που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατακτήσαμε τον τίτλο μετά από πολλά χρόνια. Νιώθουμε μία ικανοποίηση γιατί δώσαμε χαρά στον κόσμο του Ολυμπιακού, στους προέδρους μας, χαρήκαμε και εμείς οι ίδιοι και έκλεισε μία πολύ δύσκολη χρονιά με πολύ ωραίο τρόπο. Και θεωρώ ότι του χρόνου εάν δεν έχουμε τις ίδιες ατυχίες με τραυματισμούς και όλα αυτά που μας στέρησαν και την Ευρώπη, στόχος μας θα είναι να είμαστε εξίσου καλοί στην Ελλάδα και να πάμε καλύτερα στην Ευρώπη».

-Ήταν και ο τρόπος που ήρθε ο τίτλος που του δίνει μεγαλύτερη αξία;

«Ναι σίγουρα είναι κάτι που δε συμβαίνει συχνά. Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό που πήραμε τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας μέσα στην έδρα του αντιπάλου μας και έτσι όπως ήρθε (σ.σ. με το τρίποντο του Σπανούλη στην εκπνοή) μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη χαρά».

-Τελικά πόσο απέχει η κόλαση από τον παράδεισο;

«Είναι πάρα πολύ λεπτές οι ισορροπίες…»

-Ήταν αυτοί οι τελικοί οι καλύτεροι που έχουν γίνει ποτέ;

«Νομίζω ναι. Τους απολαύσατε όλοι εσείς, τους απολαύσαμε κι εμείς μέσα από το γήπεδο και τον πάγκο. Πραγματικά ήταν διαφήμιση του μπάσκετ. Γίνανε σε καλύτερο περιβάλλον από ότι παλαιότερα και εύχομαι να είναι ακόμα καλύτερα στο μέλλον».

-Έπαιξε ρόλο σε αυτό το γεγονός ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε δηλώσει ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση, αλλά και ότι ο Γιώργος Πρίντεζης είχε την απώλεια του πατέρα του λίγο πριν τον πρώτο τελικό;

«Σίγουρα συνέβαλαν και αυτά τα δύο γεγονότα, γιατί είναι πάνω από τους τελικούς. Όμως νομίζω ότι έπαιξε ρόλο και η καλή μαρτυρία των διοικήσεων και των φιλάθλων».

-Τώρα υπάρχει η νέα σεζόν, ήδη κάνετε τα πλάνα σας… Τι θα αλλάξει στον Ολυμπιακό;

«Είναι πολύ καλό ότι έχουμε ένα σταθερό κορμό και ένα σχήμα που δε θα αλλάξει πολύ. Θα κοιτάξουμε να ενισχύσουμε την ομάδα σε θέσεις που χρειαζόμαστε, δυο τρεις παίκτες κλειδιά για να γίνουμε ισχυρότεροι».

-Καταρχήν θα πρέπει να μείνει ο Σπανούλης έτσι δεν είναι;

«Ναι το έχουμε πει αυτό και νομίζω ότι όλα συνηγορούν στο ότι θα γίνει αυτό».

Συνέντευξη στη Νίκη Μηλιαράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News