default-image

Η Φαιστός στην Α1, υπερήφανοι οι Βώροι (video, photos)

Life
Η Φαιστός στην Α1, υπερήφανοι οι Βώροι (video, photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονη θα είναι η παρουσία της περιοχής της Μεσσαράς στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ μετά και την επιτυχία της ανόδου της ομάδας της Φαιστού μέσα από τη διαδικασία των play offs.

H  ομάδα επανέρχεται στη μεγάλη κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου μετά από την περίοδο 1999- 2000 όταν δεν κατάφερε να ανανεώσει την παρουσία της. Τώρα σοφότερη αγωνιστικά επιστρέφει με στόχο να παραμείνει.

«Σε μία δύσκολη χρονιά καταφέραμε την άνοδο, την οποία δεν είχαμε στόχο από την αρχή. Ξεκινήσαμε για μία καλή πορεία όμως μας προέκυψε και χάρηκε όλο το χωριό», τόνισε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ο γενικός αρχηγός της Φαιστού Δημήτρης Παπαδάκης ενώ ο προπονητής Ντίνος   Κωνσταντάκης πρόσθεσε:

 « Είμαι υπερήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου και τον χαρακτήρα που έδειξαν. Το μυστικό της επιτυχίας ήταν ότι πίστεψαν στον εαυτό τους. Η ομάδα έχει δυνατότητες. Είμαι ευχαριστημένος που τα παιδιά έδειξαν ζήλο και μέσα από σκληρή δουλειά πετύχαμε την άνοδο. Δεν ήταν τυχαίο το αποτέλεσμα.  Θέλουμε να  κρατηθούμε στην κατηγορία και με σωστές κινήσεις μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα».

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών μίλησε ο αρχηγός της Φαιστού Αντώνης Παπαδάκης. «Ήταν ένα δύσκολο πρωτάθλημα, κάναμε ότι μπορούσαμε και καταφέραμε να φτάσουμε στην άνοδο. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, όλοι είμαστε μια οικογένεια και αυτό βγήκε στο γήπεδο».

Μία χρονιά πρόκληση λοιπόν βρίσκεται προσεχώς για την ομάδων των Βόρων και η διοίκηση προετοιμάζεται για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν και η επόμενη χρονιά να είναι αποτελεσματική.  «Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο τη νέα χρονιά. Να μείνουν τα παιδιά που ήταν στην ομάδα αλλά και να γίνουν κάποιες ενισχύσεις για να έχουμε μία καλή πορεία και να κρατηθούμε στην κατηγορία», δηλώνει ο γενικός αρχηγός.

«Μέσα από τις δυσκολίες έρχονται και οι επιτυχίες. Αν δεν πιστέψεις σε κάτι πολύ δεν θα τα καταφέρεις. Το βάρος πιστεύω ότι πρέπει να πέσει στις Ακαδημίες γιατί από κει ξεκινάει μία ομάδα. Είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε παιδιά και από τα γύρω χωριά, τη Φανερωμένη και τα Σκούρβουλα και μπορούμε να επενδύσουμε σε αυτά. Χωρίς Ακαδημίες δεν μπορείς να έχεις μέλλον», όπως πιστεύει ο νεαρός τεχνικός.  

Δύναμη η έδρα και το καλό κλίμα

Από τη μία το καλό κλίμα που υπάρχει τόσο σε επίπεδο διοίκησης και ποδοσφαιρικού τμήματος και από την άλλη η δύναμη της έδρας, είναι τα στοιχεία που δίνουν ώθηση στην ομάδα της Φαιστού. Όπως εξηγεί ο Δημήτρης Παπαδάκης η διοίκηση είναι μία παρέα με έναν κοινό στόχο. Να βοηθήσουν την ομάδα. «Όλοι είμαστε ένα, δεν υπάρχουν θέσεις. Βοηθάει ο καθένας όπως μπορεί για το καλό της ομάδας. Αν κάθε χρόνο μπαίνουν και καινούργια άτομα τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα».

Για την ισχυρή έδρα στο γήπεδο των Βόρων μίλησε ο Ντίνος Κωνσταντάκης. «Η δύναμη μας είναι η έδρας μας. Το γήπεδο είναι το στολίδι του χωριού μας. Ακόμα και στις προπονήσεις έχουμε παλμό και ένταση με τη στήριξη των φιλάθλων».

Ισχυρή η Μεσσαρά στην Α1

Επτά ομάδες από τη Μεσσαρά θα βρεθούν τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα της Α1, γεγονός που καταμαρτυρά ότι κάτι καλό γίνεται στην περιοχή. Αυτό όμως φαίνεται να έχει και τις δυσκολίες του αφού οι ομάδες στηρίζονται κυρίως στο ντόπιο ποδοσφαιρικό δυναμικό… «Είναι ένα πρόβλημα αφού δεν υπάρχουν τόσοι πολύ παίκτες όμως υπάρχουν ταλέντα που θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο οι ομάδες του Ηρακλείου», όπως τονίζει ο Δημήτρης Παπαδάκης ενώ ο προπονητής της Φαιστού δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής.  «Υπάρχει βελτίωση στις Ακαδημίες της Μεσαράς. Γίνεται δουλειά και στην πορεία θα γίνουν και καλύτερα τα πράγματα. Θα βγάλουμε και εμείς παίκτη Α΄ Εθνικής».

Τέλος σε ότι αφορά τη νέα χρονιά γενικός αρχηγός και προπονητής στέλνουν ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας τους. «Έχουμε φιλοδοξίες τη νέα χρονιά. Δεν μπορώ να υποσχεθώ πράγματα όμως ως ποδοσφαιρικό τμήμα θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πετύχουμε». «Εμείς ως διοίκηση υποσχόμαστε στον κόσμο ότι η χρονιά θα είναι επιτυχημένη και σίγουρα το τέλος θα μας βρει στην ίδια κατηγορία».

Της Μαρίας Πετρούτσου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News