default-image

Πότε τα Ροτβάιλερ γίνονται φονικά όπλα (ηχητικό)

Life
Πότε τα Ροτβάιλερ γίνονται φονικά όπλα (ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα Ροτβάιλερ είναι μια φυλή ανθρωποκεντρική, μια  ράτσα που έχει ανάγκη την επαφή με τον άνθρωπο κι αναπτύσσει μαζί του ισχυρούς δεσμούς.» , δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο 984 και τη Μαίρη Καριωτάκη ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Rottweiler Ελλάδος (Ο.ΦΙ.Ρ.Ε.), Ηλίας Κανέλλος.

«Όλη αυτή η παραφιλολογία που διαδίδεται γύρω από τη συγκεκριμένη φυλή, έχει να κάνει με την υπερευαισθησία στον χαρακτήρα και το δέσιμο που δημιουργείται ανάμεσα στον άνθρωπο και το σκύλο», ανέφερε ο κ.Κανέλος σχολιάζοντας το τραγικό γεγονός της Κοζάνης.  Υπενθυμίζεται ότι δύο σκυλιά διέφυγαν από τον ιδιόκτητο φράκτη αγροικίας και προκάλεσαν το θανάσιμο τραυματισμό ενος 5χρονου.

Τι έφταιξε για την τραγωδία

Το γεγονός πως ένας άνθρωπος, ο 72χρονος απόστρατος αξιωματικός, είχε υπό την επίβλεψή του μια αγέλη σκύλων, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 8 σκυλιά, είναι αυτό ακριβώς που οδήγησε στο τραγικό γεγονός, το θάνατο του άτυχου 5χρονου ανήμερα του Πάσχα, υποστήριξε ο κ.Κανέλος.

Η έλλειψη κοινωνικοποίησης των σκυλιών έφερε αυτά τα αποτελέσματα, υποστήριξε ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Rottweiler Ελλάδος που σημείωσε πως τα σκυλιά έχουν ανάγκη την επαφή με τους ανθρώπους και γι' αυτό οι ιδιοκτήτες πρέπει να «χτίσουν» την κοινωνικοποίηση των ζώων.

Ποινική δίωξη στον ιδιοκτήτη των σκυλιών

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το protothema.gr ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία ασκήθηκε στον ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ.Ο εισαγγελέας Κοζάνης άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στον 72χρονο συνταξιούχο.

Ο 72χρονος στην κατάθεση του στον εισαγγελέα ισχυρίστηκε ότι τα τρία ροτβάιλερ ήταν κλεισμένα σε ειδικό χώρο στο ημιυπόγειο του σπιτιού του, ενώ τα υπόλοιπα πέντε σκυλιά της οικογένειας ήταν κλεισμένα σε αποθήκη της αγροικίας.

Ο συνήγορός του δήλωσε ότι ο εντολέας του είναι συγκλονισμένος από το περιστατικό, ενώ ο 72χρονος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος.

Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση

Ανατριχιαστικά είναι τα όσα αναφέρονται στην ιατροδικαστική εξέταση για τον 5χρονο .Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το αγοράκι έφερε πολλαπλά και σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και τράχηλο, τα οποία και επέφεραν τον θάνατό του.

Μάλιστα τα πολλά δαγκώματα από τα ροτβάιλερ προκάλεσαν ισχυρά τραύματα και στα οστά του παιδιού!

Ο 5χρονος κηδεύτηκε στις 10 το πρωί της Τρίτης στο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Κοζάνης, εκεί όπου συντετριμμένη η μητέρα του αποχαιρέτησε το αγγελούδι της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News