default-image

Εκδρομές για την ανάδειξη του Οίνου από τη Μινωική Κρήτη μέχρι σήμερα

Life
Εκδρομές για την ανάδειξη του Οίνου από τη Μινωική Κρήτη μέχρι σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριακάτικες θεματικές Διαδρομές - Εκδρομές για την ανάδειξη του Οίνου από τη Μινωική Κρήτη μέχρι σήμερα οργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου  σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού, διοργανώνει τρεις Κυριακάτικες θεματικές Διαδρομές - Εκδρομές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, σε αρχαία μονοπάτια, σε λαξευτά πατητήρια, σε περιοχές με σπάνια είδη χλωρίδας, σε ξεχωριστούς αμπελώνες αλλά και σε 6 αξιόλογα οινοποιία που δίνουν γεύσεις μοναδικές.

Έτσι, όσοι ακολουθήσουν τις Οινικές Διαδρομές θα ανακαλύψουν δρόμους της Κρήτης με γεύσεις, αρώματα και εικόνες ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς …

Αναλυτικό πρόγραμμα Διαδρομών

1η Διαδρομή 3 Απριλίου 2016

Ηράκλειο - Πεζά

Οινοποιείο Ένωσης Πεζών- Αρχαιολογικός χώρος Βαθύπετρου - Πεζοπορία δύο χιλιομέτρων προς οικισμό Βαθύπετρου προς συγκρότημα λαξευτών πατητηριών στην  Παλαιόχωρα Καταλαγαρίου (εναλλακτικά όποιος δεν επιθυμεί θα συνεχίσει με το λεωφορείο) - Κουνάβοι Οινοποιείο Στυλιανού - Ηράκλειο.

2η Διαδρομή 10 Απριλίου 2016

Ηράκλειο - Σίβα Οινοποιείο  Δασκαλάκη - Πρινιάς πεζοπορία σε δύο διαμορφωμένες και με σήμανση διαδρομές αρχαίων δρόμων με λαξευτά πατητήρια - Αρχαιολογικός χώρος «Πατέλας» - Βραχόφιλη τουλίπα Άνω Ασιτών - Κάτω Ασίτες - «Κάστελας» βραχώδες έξαρμα με αρχαία λαξεύματα (προαιρετική ανάβαση) - Οινοποιείο Διαμαντάκη.- Ηράκλειο.

 3η Διαδρομή 24 Απριλίου 2016

Ηράκλειο - Μελέσσες Οινοποιείο Πατεριανάκη - Αρχαιολογικός χώρος Γαλατα -  Λαξευτά πατητήρια στη θέση «Καραούλα» Αλαγνίου - Αλάγνι μικρή πεζοπορία προς λαξευτά πατητήρια στη θέση «Τηγανίτη» - Οινοποιείο Λυραράκη -Ηράκλειο.  

Οι συμμετέχοντες στις παραπάνω Διαδρομές θα πρέπει να γνωρίζουν συμπληρωματικά τα εξής:

1.      Σε κάθε Διαδρομή θα μπορούν να συμμετάσχουν 50 άτομα. Η ώρα επιβίβασης στα τουριστικά λεωφορεία όλων των Διαδρομών θα είναι στις 09:00 και πάντα από την Πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Η ώρα επιστροφής θα είναι γύρω 18:00.  

2.      Να ντυθούν με άνετα (σπορ) ρούχα και κυρίως να φορούν αθλητικά παπούτσια.

3.      Οι οινογευσιγνωσίες που θα παρατεθούν από τα Οινοποιεία, θα έχουν την ελάχιστη χρέωση των τριών (3) ευρώ στο καθένα.

4.      Σε περίπτωση που όλοι οι συμμετέχοντες θα ήθελαν να γευματίσουν, μπορεί αυτό να προγραμματιστεί σε επιλεγμένες ποιοτικές και οικονομικές ταβέρνες της κάθε διαδρομής, με δική    τους όμως χρέωση.

5.      Οι κρατήσεις πρέπει να δηλωθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 1/4 /2016 στα τηλέφωνα 6932400733 κ. Χαρίδημος Κακουλάκης και 6937100083 κ. Μαρίνα Κρανιωτάκη.

Ο καθηγητής γεωλογίας κ. Στέλιος Μανωλιούδης και ο αρχαιολόγος κ. Ευάγγελος Χαριτόπουλος, θα καλύψουν επιστημονικά το πρόγραμμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News