default-image

5ος Διαγωνισμός Παραδοσιακής Κουζίνας στο Ζαρό

Life
5ος Διαγωνισμός Παραδοσιακής Κουζίνας στο Ζαρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 5ος Διαγωνισμός Παραδοσιακής Κουζίνας «Στα Μονοπάτια της Παράδοσης» ξεκινά σήμερα στο Ζαρό.

Η εκδήλωση διεξάγεται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, του δήμου Φαιστού και την οργάνωση του Παγκρήτιου Λαογραφικού Συλλόγου και θα διαρκέσει από τις 25 έως και τις 27 Μαρτίου 2016 στο Ζαρό.

Ως καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχής έχει ορισθεί η Πέμπτη 24 Μαρτίου, προκειμένου να προετοιμαστούν οι κατ' ιδίαν συναντήσεις των δύο πλευρών.

Το κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών- μεταποιητών- προμηθευτών αγροτικών Κρητικών προϊόντων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια παραγωγή, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής.

Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές.

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για κάθε ενδιαφερόμενο να προωθήσει τα αγροτικά, γαλακτοκομικά ή τυποποιημένα προϊόντα του απευθείας στα ξενοδοχεία της Κρήτης, στα δίκτυα διανομής και στα Super Market» τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, αναφερόμενος στις συνεργασίες που έχουν προκύψει κατά τα προηγούμενα χρόνια.

https://drive.google.com/file/d/0ByhYmX_kAwiPc3k3aTVNLUI1RjA/preview

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News