default-image

Με καντάδες σε Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων

Life
Με καντάδες σε Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με άρωμα παράδοσης πλημμύρισε η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Παναγία η Γοργοεπήκοος» από τη Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Μαλίων «Εστία» υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Νίκου Αντωνακάκη, την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016.

Με την ευκαιρία της αποκριάς, η Χορωδία με τη συνοδεία πιάνου, ξάφνιασε ευχάριστα τους παρευρισκόμενους και τους ταξίδεψε με πολυαγαπημένα, νοσταλγικά, αξέχαστα και μελωδικά τραγούδια.

Η αίθουσα γέμισε ήχους, μελωδίες και τραγούδια μιας άλλης εποχής, όπως «Λαλούν τ' αηδόνια», «Μπάρμπα Γιάννη με τις στάμνες», «Απόψε την κιθάρα μου», «Έτίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά» και πολλά άλλα, τα οποία με ενθουσιασμό και νοσταλγία σιγοτραγουδήθηκαν από τους τρόφιμους και τους συνοδούς, ξυπνώντας στη μνήμη τους άλλες εποχές πιο αθώες, πιο αγνές, γεμάτες έρωτα και αγάπη. Και όσοι μπορούσαν σηκώθηκαν με ενθουσιασμό και δύναμη ψυχής και συνόδευσαν τους χορωδούς χορεύοντας και τραγουδώντας.

Τα μελοποιημένα αυτά στιχάκια-μαντινάδες, οι καντάδες, τους παρέπεμψαν σε μεθυστικά αρώματα μιας ζωής που έχει αλλοιωθεί και σιγά σιγά σβήνει. Ξεδιπλώθηκαν γνήσια αισθήματα που υμνούν τη φύση, τις χαρές της ζωής, τη γυναίκα, την αγάπη την οικογένεια. Άφησαν μια γλυκιά αύρα από το παρελθόν κι έναν νοσταλγικό ρομαντισμό. Ενεργοποίησαν τις αισθήσεις μέσα από ένα ταξίδι με χρώματα και απρόσμενες παραστάσεις.

Στο τέλος της εκδήλωσης ήταν ζωγραφισμένα ο ενθουσιασμός, η χαρά και η ευχαρίστηση στα πρόσωπά τους που έλαμπαν ολόκληροι, κι έδωσαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα. Και ο αγαπημένος τρόφιμος Κος Δημήτρης Κονταξάκης ο «ψεύτικος μαέστρος» όπως αποκαλεί τον εαυτό του, θέλοντας να μας ευχαριστήσει, μας αφιέρωσε με αγάπη τα στιχάκια-μαντινάδες που είχε γράψει για μας:

Χαρούμενοι πάντα να είσαστε και όλο να τραγουδάτε

και στη ζωή σας ούτε στιγμή τη λύπη να μη δείτε.

Υγεία να έχετε καλή ως είναι κι η λαλιά σας

κι ευτυχισμένοι να'σαστε κι εσείς και τα παιδιά σας.

Χαρούμενα κι ευχάριστα τραγούδια να μας πείτε

χρόνια πολλά και όμορφα εις στη ζωή να ζείτε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News