default-image

Καγιόγκα: η νέα μόδα στη γυμναστική θέλει... παραλία

Life
Καγιόγκα: η νέα μόδα στη γυμναστική θέλει... παραλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι οδηγίες είναι απλές: αν απολαμβάνετε τη γαλήνη της θάλασσας και επιζητείτε τη χαλάρωση που μπορεί να σας προσφέρει η γιόγκα ή απλώς αν θέλετε να μάθετε για το καγιάκ σε συνδυασμό με τη γιόγκα, η λύση ονομάζεται καγιόγκα. Αυτό είναι το νέο, ιδανικό για το καλοκαίρι σπορ, το οποίο συνδυάζει τα δύο αθλήματα και γίνεται μόδα πια στις ΗΠΑ.

«Το καγιάκ και η γιόγκα μπορεί να συνδυαστούν τέλεια», λέει ο Τιμ Γκάνλεϊ, εκπαιδευτής του νέου σπορ στη Χερσόνησο του Σεντ Πέτερσμπεργκ στη Φλόριντα - περιοχή που φημίζεται για ένα μοναδικό ρεκόρ στις ΗΠΑ: 768 ημέρες με ηλιοφάνεια, συνεχώς. Κάποτε μάλιστα η τοπική εφημερίδα προσέφερε δωρεάν φύλλα αν ο ήλιος δεν έβγαινε μια μέρα.

«Γιόγκα και καγιάκ έχουν την ίδια επίδραση. Όλα τα άλλα φεύγουν από πάνω μας. Με τις ασκήσεις της γιόγκα ανοίγουν οι ώμοι, τα πόδια μας, ανοίγουν οι μύες του σώματος και αυτό βοηθά στο καγιάκ», προσθέτει.

Ο κ. Γκάνλεϊ, με 45 ευρώ για μισή μέρα, προσφέρει επίσης κάι τσι (συνδυασμός καγιάκ με τάι τσι) αλλά και κάι νάθινγκ (σκέτο καγιάκ δηλαδή), εκτός από καγιόγκα.

Η καγιόγκα λοιπόν, με εκπαιδευτή τον Γκάνλεϊ, αρχίζει με καγιάκ στις ακτές της Φλόριντας. Σαράντα πέντε λεπτά αργότερα, στη νήσο Καλαντέσι, η παρέα βγαίνει στην ακτή και σε δέκα λεπτά είναι έτοιμη για το δεύτερο στάδιο του μαθήματος.

«Κοιτάξτε πάνω», δίνει ο Γκάνλεϊ την εντολή, και οι μαθητές απολαμβάνουν έναν απίστευτα γαλανό ουρανό. «Κοιτάξτε αριστερά», συνεχίζει ο δάσκαλος και τα βλέμματα όλων κολλούν στα καβούρια της αμμουδιάς. «Κοιτάξτε δεξιά». Ένας τεράστιος αστερίας...

Οι εκπαιδευόμενοι συνεχίζουν με ασκήσεις γιόγκας επί 15 λεπτά. Ασκήσεις με ονόματα που ελάχιστοι γνώριζαν. Μετά πέφτουν στα τέσσερα, τεντώνουν την πλάτη ώστε να σχηματίσει καμάρα και στη συνέχεια χαλαρώνουν.

«Γεννηθήκαμε για να βρισκόμαστε έξω», συμπληρώνει ο δάσκαλος. «Η γιόγκα έχει να κάνει με ευέλικτα κορμιά και μυαλά, πρέπει να είστε ανοικτοί στην πρόταση να ασκηθείτε οπουδήποτε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News