default-image

Αύξηση στις ξενοδοχειακές τιμές της Κρήτης

Life
Αύξηση στις ξενοδοχειακές τιμές της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξητικές τάσεις κατά τον Απρίλιο παρουσιάζουν οι ξενοδοχειακές τιμές σε πολλούς ελληνικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και της Κρήτης. Σύμφωνα με τη μηχανή αναζήτησης ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr, ο τρέχων μήνας όσον αφορά στις ξενοδοχειακές τιμές σε κρητικούς προορισμούς χαρακτηρίζεται από γενικότερες αυξήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές στο Ηράκλειο ανέβηκαν κατά μέσο όρο στα 79 ευρώ, από τα 72 που ήταν ένα μήνα πριν, ενώ μηνιαία αύξηση της τάξης του 12% παρουσίασαν τα Χανιά, προορισμός που φαίνεται να έχει κλέψει τις καρδιές των τουριστών, οι οποίοι σπεύδουν να τα επισκεφτούν κατά τις πασχαλινές τους διακοπές, με τις τιμές να αγγίζουν τα 73 ευρώ.

Η μεγαλύτερη αύξηση, ωστόσο, παρουσιάζεται στο Ρέθυμνο, με μεταβολή της τάξεως του 15% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι κυριότερες από τις μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών σε προορισμούς της Κρήτης:

Αρκετές αυξήσεις πανελλαδικά

Με το ενδιαφέρον στραμμένο στην Ελλάδα και στη διαμόρφωση τιμών στις διάφορες πόλεις της, παρατηρούνται αρκετές αυξήσεις, αλλά και κάποιες μειώσεις. Μεγάλες αυξήσεις παρουσιάζονται στο όμορφο Ναύπλιο, τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση, με 28 και 15% αύξηση ξενοδοχειακών τιμών, αντίστοιχα. Εξίσου μεγάλες μεταβολές προς τα πάνω φαίνεται να έχει και το Καρπενήσι, το οποίο σε σχέση με πέρυσι είναι ακριβότερο κατά 25%, ενώ συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα παρουσιάζει αύξηση κατά 12%.

Καμία μεταβολή σε σχέση με το Μάρτιο δεν είχαν οι τιμές των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης, ενώ συγκριτικά με την ίδια εποχή, το 2014, οι αυξήσεις αγγίζουν μόνο το 4%.

Μειώσεις σε σχέση με το περασμένο έτος φαίνεται να έχουν κυρίως η Πάτρα και ο Βόλος, πόλεις που είναι κατά 2 και 7%, αντίστοιχα, πιο οικονομικές. Τα ξενοδοχεία του Βόλου, μάλιστα, μείωσαν τις τιμές τους και σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κατά 6%, όπως και η Αράχωβα, κατά 8%.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι κυριότερες από τις μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών σε ελληνικούς προορισμούς:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News