default-image

Υποδοχή της άνοιξης με γαλλικό τραγούδι στα Χανιά

Πολιτισμός
Υποδοχή της άνοιξης με γαλλικό τραγούδι στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Une femme, une voix… Μια γυναίκα, μια φωνή…": Με αυτόν τον τίτλο το προσεχές Σάββατο 21 του Μάρτη, στις 9:30 μ.μ. η αίθουσα "Μάνος Κατράκης" (οδός Ιφιγενείας, Χρυσή Ακτή), στα Χανιά, τηλ. 2821033472 & 6975861592) υποδέχεται μαζί με τη Μαριέλλα Βιτώρου (στο τραγούδι), τον Γιάννη Κιαγιαδάκη (στο πιάνο) και την Άννα Παντελιδάκη (στην αφήγηση) τον ερχομό της άνοιξης κι όλους όσους θα ήθελαν να απολαύσουν μια βραδιά-αφιέρωμα στο γαλλικό τραγούδι. Τραγούδια των Jacques Brel, της Barbara, της Edith Piaf κ.ά., που αντέχουν στο χρόνο και σαν μουσική και σαν στίχοι. Η είσοδος είναι ελεύθερη (με προαιρετική οικονομική συνεισφορά), ενώ κρατήσεις θέσεων γίνονται στα τηλέφωνα της αίθουσας.

Πρόκειται για μια μουσική βραδιά με τραγούδια τριών μεγάλων ερμηνευτών του γαλλικού τραγουδιού, του Jacques Brel, της Barbara και της Edith Piaf όπως "La vie en rose", "Non, je ne regrette rien", "Ne me quitte pas", "Sous le ciel de Paris" κ.ά.

«Η περιπλάνηση μιας γυναίκας μέσα από μνήμες, μέσα από γεγονότα που κάνουν την καρδιά της να χαίρεται, που κάνουν την καρδιά της να λυπάται… Κάθε τραγούδι, μια ιστορία… Τραγούδια που γεννήθηκαν κάτω από τον ουρανό του Παρισιού, παιδιά που μένουν ίδια είτε κατάγονται από το Παρίσι, είτε από το Gottingen, αγάπη που μπορεί να πείσει τα κανόνια να σωπάσουν, άνθρωποι που νιώθουν πως ο χαμένος χρόνος δεν ξανακερδίζεται, εραστές που ξαναβρίσκονται στο θάνατο γιατί η ζωή δεν μπόρεσε να τους καταλάβει, εφιάλτες που τελειώνουν, πλήθη που παρασέρνουν, που χαρίζουν και αμέσως μετά κλέβουν αυτά που χάρισαν, αγκαλιές που κάνουν τη ζωή να φαίνεται ρόδινη, παλιοί εραστές που γέρασαν χωρίς να ενηλικιωθούν, η κόρη της χαράς που είναι όμορφη, η κόρη της χαράς είναι που είναι λυπημένη, η κόρη της χαράς που είναι μόνη…

Μα όχι! Εγώ δε μετανιώνω για τίποτα!!!», αναφέρουν οι διοργανωτές της βραδιάς.

Τραγούδι: Μαριέλλα Βιτώρου

Πιάνο - ενορχηστρώσεις: Γιάννης Κιαγιαδάκης

Αφήγηση: Άννα Παντελιδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News