default-image

Ο διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης live

Πολιτισμός
Ο διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης live

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το "DrinkEasy" παρουσιάζει την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 10 το βράδυ και για μία μόνο βραδιά το διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

O Δημήτρης Βασιλάκης αποφοίτησε ως χημικός μηχανικός από το ΕΜΠ το 1986, ενώ σπούδασε κλασικό και jazz σαξόφωνο, πιάνο και σύνθεση με υποτροφίες από το Ίδρυμα Ωνάση και του British Council (London College Of Music & Royal Academy Of Music) στο Λονδίνο.

Αποφοίτησε με άριστα, πήρε δίπλωμα solist κλασικού σαξοφώνου, σύνθεσης, ενοργάνωσης, διεύθυνσης, jazz διδασκαλίας, ενώ έχει κερδίσει και βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς: "LCM Society Prize with LCM Symphony Orchestra", "BBCi Award For Album Of The Month" και "BBCi Award For Album Of The Year".

Μέχρι και σήμερα, έχει ηχογραφήσει 5 album για την ιστορική δισκογραφική εταιρεία της Jazz "Candid Records" με έδρα την Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Έχει παρουσιάσει ζωντανά τις δουλειές του στα Birdland, Πανεπιστήμιο Yale, American Natural History Museum, Smithsonian Festival Washington D.C., London Jazz Festival, Tedx Tokyo, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ηρώδειο και Θέατρο Λυκαβηττού.

Συνεντεύξεις του ίδιου και άρθρα με διθυραμβικές κριτικές για τη δουλειά του έχουν φιλοξενηθεί στο διεθνή αλλά και στον ελληνικό Τύπο.

Το "DrinkEasy" βρίσκεται στο Ηράκλειο, επί της οδού Σαπουτιέ πίσω από το ξενοδοχείο "Astoria".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News