default-image

"Μέσα από τις φλόγες" της Μέσης Ανατολής στον Κοινωνικό Χώρο

Κρήτη
"Μέσα από τις φλόγες" της Μέσης Ανατολής στον Κοινωνικό Χώρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού και η Ομάδα εθελοντών πολιτών του ΚΕ.Θ.Ε.Α. "Αριάδνη" παρουσιάζουν την ταινία "Μέσα από τις φλόγες" ("Incendies") του Denis Villeneuve (2010, παραγωγή Καναδάς). Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 20 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα "Οδυσσέας Ελύτης" του Κοινωνικού Χώρου (Μονής Αγκαράθου 9).

Στο φιλμ που σκηνοθετεί ο Καναδός Ντενί Βιλνέβ πρωταγωνιστούν οι Λούμπνα Αζαμπάλ, Μελίσσα Ντεσορμό-Πουλέν και Μαξίμ Γκοντέτ.

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο θάνατος της μητέρας τους φέρνει τα δίδυμα Simon και Jeanne στο γραφείο του συμβολαιογράφου για τη διαθήκη. Πέρα από το μοίρασμα της περιουσίας, η αινιγματική -ακόμα και μετά θάνατον - μητέρα τους, Nawal, τους επιφυλάσσει δύο μεγάλες εκπλήξεις που συνοδεύουν δύο σφραγισμένους φακέλους. Ο πρώτος έχει παραλήπτη τον πατέρα τους - που θεωρούσαν νεκρό - και ο δεύτερος τον αδερφό τους, του οποίου την ύπαρξη αγνοούσαν. Η Jeanne αποφασίζει να ταξιδέψει ως τη Μέση Ανατολή για να αναζητήσει απαντήσεις στο οικογενειακό τους παρελθόν, ενώ ο Simon δείχνει απρόθυμος να υποκύψει στα μεταθανάτια παιχνίδια της μητέρας του. Και για τους δύο, όμως, τα σφοδρά και βασανιστικά ερωτήματα έχουν ήδη τεθεί και η αποφυγή τους είναι πλέον μάταιη.

Μία διαθήκη ανοίγει και η τελευταία επιθυμία μίας γυναίκας δίνει "κλοτσιά" σ' ένα κουβάρι που οδηγεί βαθιά στο χώμα. Εκεί, δεν είναι απλώς ριζωμένο ένα κάποιο οικογενειακό δένδρο, αλλά επί της ουσίας το ίδιο το βασίλειο του παραλόγου που κρύβει η ατέρμονη αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή.

Χωρισμένο σε τιτλοφορημένες σεκάνς, το υποψήφιο για Oscar ξενόγλωσσης ταινίας "Μέσα από τις φλόγες" του Καναδού Denis Villeneuve ταξιδεύει σε τόπο και σε χρόνο, ξανά και ξανά, προκειμένου να αποκαλύψει με χειρουργική μεθοδικότητα τα μυστικά και το πλήρες νόημά του.

Η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη. Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News