default-image

Tέσσερις στους δέκα τρώνε κρυφά σοκολάτες

Life
Tέσσερις στους δέκα τρώνε κρυφά σοκολάτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόση σοκολάτα φάγατε σήμερα; Μην βιασθείτε να απαντήσετε, διότι αν ισχύουν τα ευρήματα μιας νέας δημοσκόπησης, είναι πολύ πιθανό να μην πείτε όλη την αλήθεια.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε σε 3.000 εθελοντές για λογαριασμό του Βρετανικού Ιδρύματος Καρδιάς (BHF), αποκάλυψε ότι άντρες και γυναίκες χρησιμοποιούν πολλά και διαφορετικά κόλπα για να κρύψουν από τον/την σύντροφό τους πόση σοκολάτα τρώνε.

Έτσι, ο ένας στους τρεις φροντίζουν να απολαμβάνουν την σοκολάτα τους καθ' οδόν προς το σπίτι ή την δουλειά, ούτως ώστε να αποφύγουν εντελώς τις ερωτήσεις και τις εξηγήσεις.

Αντιθέτως, περισσότερο από ένας στους δέκα (το 13%) ζουν πιο ριψοκίνδυνα, τρώγοντας την σοκολάτα τους σκυμμένοι πίσω από την πόρτα του ψυγείου, σκεπασμένοι με το... κάλυμμα του κρεβατιού τους ή μόλις βγει ο/η σύντροφός τους από το δωμάτιο.

Πολλοί άλλοι, εξάλλου, έχουν «κρυφά ντουλάπια» για τις σοκολάτες τους, με το 25% να έχουν μετατρέψει σε αποθηκευτικό χώρο το κάτω συρτάρι του γραφείου τους, το 17% να τις κρύβουν στο κομοδίνο τους και το 10% στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.

Όμως το BHF συνιστά στους λάτρεις της σοκολάτας να βάλουν φρένο σ' αυτές τις συνήθειες, διότι όσο καλό κι αν κάνει λίγη μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε στερεά κακάο (που είναι και η πιο πικρή), τόσο κακό κάνουν οι υπερβολές και οι κοινές, γλυκιές σοκολάτες.

Μάλιστα το BHF αφιερώνει τον επόμενο μήνα στην «αποτοξίνωση από τη σοκολάτα», λανσάροντας την εκστρατεία «Dechox».

Και για να την κάνει πιο δελεαστική λέει πως όποιος τρώει καθημερινά σοκολάτες και τις κόψει, μπορεί να χάσει 5 κιλά σε έναν χρόνο, δίχως να αλλάξει κάτι άλλο στην καθημερινότητά του.

Πηγή: tanea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News