default-image

Ταινίες ισπανόφωνου κινηματογράφου στον Κοινωνικό Χώρο

Κρήτη
Ταινίες ισπανόφωνου κινηματογράφου στον Κοινωνικό Χώρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο "Θερβάντες" και την ισπανική πρεσβεία, παρουσιάζει δύο νύχτες προβολών με ταινίες του ισπανόφωνου κινηματογράφου (παλιότερες και πιο πρόσφατες) που δεν έχουν προβληθεί μέχρι τώρα στο Ηράκλειο.

Οι ταινίες θα προβληθούν στην αίθουσα "Οδυσσέας Ελύτης", στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα τρέιλερ των ταινιών:

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου

19:00: "Tapas" ("Μικρά Μυστικά", 2005)

Σε μια γειτονιά της Βαρκελώνης, στο μπαρ του Λόλο, διαπλέκονται οι ιστορίες των συνταξιούχων Μαριάνο και Κόντσι, της μεσήλικης Ρακέλ που έχει μια σχέση στο ίντερνετ, των νέων Θέσαρ και Όπο και του μάγειρα Μάο...

Βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερου γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ της Μάλαγα το 2005.

20:45: "80 Egunean" ("80 ημέρες", 2010)

Η 70χρονη Άσουν, παντρεμένη με τον Χουάν Μάρι, πληροφορείται από ένα τηλεφώνημα πως ο πρώην σύζυγος της κόρης της είναι σε κώμα μετά από τροχαίο ατύχημα. Τον επισκέπτεται στο νοσοκομείο όπου συναντά τη Μάιτε, την καλύτερή της φίλη από την εφηβική τους ηλικία, με την οποία βρίσκει τα γέλια και την ευτυχία εκείνης της εποχής. Ανακαλύπτει πως η φίλη της η Μάιτε είναι λεσβία και έρχεται αντιμέτωπη με το δίλημμα να ακολουθήσει τα αισθήματά της ή να τα αγνοήσει.

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου

19:00 "Placido" (1961)

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη κάποιες κυρίες επινοούν τη χριστουγεννιάτικη εκστρατεία "Δειπνήστε με ένα φτωχό" ώστε αυτοί που έχουν ανάγκη να καθίσουν στο τραπέζι και ν' απολαύσουν για ένα βράδυ τη ζεστασιά και το φαγητό που στερούνται. Ο Πλάθιδο έχει προσληφθεί για να συμμετάσχει στο πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι, αλλά μια αναποδιά τον εμποδίζει να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στις προετοιμασίες: την παραμονή της Πρωτοχρονιάς λήγει το πρώτο γραμμάτιο για το μοτοσακό του, που αποτελεί το μοναδικό βιοποριστικό μέσο γι' αυτόν…

20:45: "El Sur" ("Ο Νότος", 1983)

Με φόντο την περίοδο μετά τον ισπανικό εμφύλιο, η ταινία αφηγείται την ιστορία του Αγουστίν και της κόρης του Εστρέγια, η οποία περνάει από την παιδική ηλικία στην εφηβεία αναζητώντας την ταυτότητά της μέσα από το σκοτεινό παρελθόν του πατέρα της.

Βασισμένη σε ανέκδοτο - έως τότε - διήγημα της Αδελαΐδα Γκαρθία Μοράλες, ο "Νότος" είναι μια αξιοσημείωτη ταινία του ισπανικού κινηματογράφου. Βραβεύτηκε ως Καλύτερη Ταινία στο Φεστιβάλ του Σάο Παόλο, στο Φεστιβάλ του Σικάγο και στο Φεστιβάλ του Ιβηρικού Κινηματογράφου του Μπούργος.

Η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη. Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News