default-image

Ποιο τραγούδι θα θέλατε να παίξει στην κηδεία σας;

Life
Ποιο τραγούδι θα θέλατε να παίξει στην κηδεία σας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν το 1983 βγήκε «Η μεγάλη ανατριχίλα» (μια από τις ταινίες - ύμνους της γενιάς εκείνης, που αγαπήθηκε με τρέλα από τους 30άρηδες της εποχής), ένα παλιό τραγούδι των Rolling Stones -You can't always get what you want- που ακουγόταν στην κηδεία γύρω από την οποία εξελισσόταν η ταινία, είχε αυτομάτως μετατραπεί στο δημοφιλέστερο τραγούδι... για κηδείες.

Αυτό τότε, το θέμα είναι πόσο και πώς έχουν αλλάξει οι προτιμήσεις σήμερα;

The bright side of life

Κατά καιρούς γίνονται διάφορες ψηφοφορίες σε Ευρώπη και Αμερική με ερώτημα το «ποιο τραγούδι θα θέλατε να ακουστεί στην κηδεία σας;», οι οποίες έχουν αναδείξει ως κλασικά χιτ τραγούδια όπως το «Stairway to heaven» -λογικό.

Το ερώτημα, επανήλθε σε μια πρόσφατη έρευνα, που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία και δημοσιεύεται στον σημερινό Telegraph. Η τελική 20άδα που επιλέχτηκε περιλαμβάνει κλασική μουσική και θρησκευτικούς ύμνους αλλά και μεγάλες ποπ και ροκ επιτυχίες, συν ένα τραγούδι που έχει αμετάκλητα πια συνδεθεί με το όνομα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Άσο για την κορυφή; Οι Άγγλοι δείχνουν ότι δεν ξεχνούν -τους Μόντι Πάιθον- και δεν χάνουν το βρετανικό, αυτοσαρκαστικό τους χιούμορ ούτε όταν αναφέρονται στην κηδεία τους, γι' αυτό και νούμερο ένα αναδείχτηκε το «Always Look on the Bright Side of Life» (από την ταινία των Μόντι Πάιθον του 1983, «Ενας προφήτης μα τι προφήτης» -Meaning of Life). Τραγούδι που έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά με τίτλο "Δες τη φωτεινή πλευρά της ζωής".

My way, άγγελοι και γεύση από Ανφιλντ

Ψαλμοί και παραδοσιακά συνθέτουν τις επόμενες θέσεις μέχρι την πέμπτη, στην οποία υπάρχει άλλο ένα θρυλικό τραγούδι, κλασικά δημοφιλές για κηδείες, το «My way» του Φρανκ Σινάτρα. Ακολούθως (7η θέση) βρίσκουμε το ρομαντικό «Angels» του Ρόμπι Γουίλιαμς.

Ακόμα ένα θρυλικό τραγούδι εμφανίζεται στην 9η θέση, το «You'll never walk alone» (που βγήκε από μιούζικαλ για τους νεκρούς του παγκοσμίου πολέμου, αλλά σήμερα έχει συνδεθεί αμετάκλητα με Ανφιλντ και Λίβερπουλ), ενώ μια πολύ διάσημη επιτυχία της ρομαντικής ποπ -και του σινεμά- βρίσκεται στη 12η: το «My heart will go on» του Τιτανικού.

Στη 14η θέση είναι το γεμάτο συναίσθημα «Time to say goodbye»(από τους Σάρα Μπράιτμαν και Αντρέα Μποτσέλι), ενώ στην 20άδα βρίσκουμε επίσης κλασική μουσική (Τέσσερις εποχές Βιβάλντι, Αβε Μαρία Σούμπερτ, το κλασικό Adagio του Αλμπινόνι) αλλά και το πάντα αγαπητό «Over the rainbow» της Εύα Κάσιντι.

Αλήθεια, εσείς, ποιο τραγούδι θα θέλατε να ακουστεί στην κηδεία σας;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News