default-image

Ο "Τρελαντώνης" στο σανίδι

Πολιτισμός
Ο "Τρελαντώνης" στο σανίδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την παράσταση "Τρελαντώνης" γιορτάζει τα 30 χρόνια της η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου. Ο "Τρελαντώνης" είναι ίσως το ωραιότερο κείμενο-μυθιστόρημα της σημαντικότερης ίσως Ελληνίδας συγγραφέως, της Πηνελόπης Δέλτα.

Το έργο θα πάρει το δρόμο της θεατρικής διαδρομής και θα περάσει τα σκαλοπάτια της Σκηνής. Θα ζωντανέψει φέτος πάνω στο σανίδι από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου. Το εξαίρετο μυθιστόρημα από τα χέρια της Γλυκερίας Καλαϊτζή, μιας από τις σημαντικότερες θεατρολόγους της Ελλάδας, παίρνει σάρκα και οστά. Προσαρμόστηκε με μεγάλο σεβασμό στο αρχικό κείμενο από τον Μάνο Μανιά και σύντομα θα το δούμε "επί σκηνής" θεατρικής.

«Τι μπορεί να συμβεί στις ευάλωτες ηλικίες των παιδιών; Περιέργεια, ζαβολιές, ζημιές, παιχνίδι, επικίνδυνες περιπέτειες; Πού φτάνει η αγάπη τους και πού η παιδική αφέλεια; Ποιες οι σχέσεις τους με την ξενόφερτη δασκάλα που τους μαθαίνει ξένες γλώσσες; Πού μπορεί να φτάσει ο Τρελαντώνης και τι σκανδαλιές δημιουργεί; Ποιος μπορεί να ορίσει τα σύνορα της παιδικής λογικής και με τι τρόπο; Ξυπνούν όνειρα, ξυπνούν αθώα παιχνίδια, ξυπνούν απίστευτες συγκρούσεις παιδιών και μεγάλων. Κι ένας μαγικός κόσμος πλημμυρισμένος από γέλιο, απίστευτο γέλιο παρελαύνει στο εξαιρετικό κείμενο. Ακόμα κι οι Βασιλιάδες ή μάλλον ο Βασιλιάς στη χώρα μας είναι παρών. Μα, πάνω απ' όλα η τίμια, η αγνή ψυχή του παιδικού κόσμου, που θα φέρει διλήμματα, σκέψεις κι ερωτήματα».

Ο Τρελαντώνης ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες. Κανείς δε μένει αδιάφορος, ούτε ο γονέας, ούτε ο δάσκαλος, ούτε το παιδί, ούτε το κοινωνικό σύνολο. Είναι μια πρόταση, είναι μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Με την εγγύηση της Θεατρικής Σκηνής Ηρακλείου, του Μάνου Μανιά και της Πηνελόπης Δέλτα, θα δούμε κάτι πολύ ενδιαφέρον φέτος.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου μεθαύριο Σάββατο 18 Οκτωβρίου και ώρες 11 το πρωί και 5 το απόγευμα.

Γενική είσοδος 6 ευρώ και 8 ευρώ, ενώ η κοπή της τούρτας για τα 30 χρόνια της Θεατρικής Σκηνής θα γίνει στη δεύτερη παράσταση. Θα ακολουθήσει γλυκός μπουφές, προσφορά του ζαχαροπλαστείου "Κουμάκης".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News