Life

Φτιάξτε τη διάθεση με γιόγκα του γέλιου

"Γιόγκα του γέλιου", μια καινοτόμα προσπάθεια και ένα νέο είδος γυμναστικής που δεν κουράζει, αντίθετα ανεβάζει τη διάθεση, και που για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο από την αγαπημένη συνεργάτιδα της "ΚΡΗΤΗ TV", δημοσιογράφο Υγείας Εύα Ντελιδάκη (πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια laughter yoga), θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν όσοι βρεθούν την Τετάρτη 16 Ιουλίου και ώρα 7 το απόγευμα στο χώρο γνώσης και πράξης "Καλλιγνωσία", που βρίσκεται στην οδό Αθηνάς 5, παράλληλη λεωφόρος Δημοκρατίας, πίσω από το 3ο Λύκειο, στο Ηράκλειο.

Με σκοπό η νέα αυτή μοναδική τεχνική εγκάρδιου γέλιου να καθιερωθεί, καθότι το γέλιο αποτελεί ασπίδα απέναντι στις δυσκολίες, όσοι βρεθούν στο χώρο "Καλλιγνωσία" την ερχόμενη Τετάρτη θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μια ώρα χαράς, βελτιώνοντας την υγεία τους!

Η... "συνταγή"

Προϋπόθεση για να βρεθούν εκεί είναι να φορούν άνετα ρούχα και να έχουν καλή διάθεση, προκειμένου να ζήσουν ένα ξεχωριστό ραντεβού με τον εαυτό τους! Θα κάνουν ασκήσεις αναπνοής. Θα αναπνεύσουν βαθιά και θα γυμναστούν με γέλιο! Θα νιώσουν τη χαρά της ζωής, θα γελάσουν, θα ενδυναμωθούν και θα παραμείνουν υγιείς για πάντα, συμμετέχοντας σε μια εμπειρία που δε θα ξεχάσουν ποτέ. Γιατί το σώμα σας και ο νους θα τη μεταφέρουν παντού. Η συνταγή είναι απλή. Συνδυάζει απλές ασκήσεις γέλιου, ήπιες αναπνοές και ασκήσεις stretching, ρυθμικά χειροκροτήματα, τραγούδι, και πάνω απ' όλα παιδική διάθεση, και το αποτέλεσμα είναι γέλιο που ρέει κατευθείαν από την καρδιά! Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνονται η διάθεση και η υγεία, και αυξάνεται η ευεξία μας!

Μια πρωτοποριακή τεχνική με θεραπευτικές ιδιότητες περιμένει και τους Ηρακλειώτες το απόγευμα της Τετάρτης 16 Ιουλίου. (Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την παρουσίαση της "γιόγκα γέλιου" σε πρωινή εκπομπή αθηναϊκού καναλιού)

Τεχνική

Στη "γιόγκα του γέλιου", μια τεχνική που πηγάζει από τον Ινδό παθολόγο Kataria και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1995, όπως μας λέει η κ. Ντελιδάκη, «το γέλιο χρησιμοποιείται σαν εργαλείο και όχι σαν συναίσθημα. Επειδή δε στηρίζεται καθόλου στο μυαλό, η γιόγκα του γέλιου μάς βοηθάει να απομακρυνόμαστε με ευκολία από τους φόβους, τη λύπη, τις ανησυχίες, τα όρια που θέτουμε στον εαυτό μας κ.τ.λ. Σαν αποτέλεσμα δε χρειάζεται να είμαστε χαρούμενοι, να έχουμε αίσθηση του χιούμορ, ή έστω και λόγο να γελάσουμε. Η γιόγκα του γέλιου βασίζεται στη φιλοσοφία "προσποιούμαι την ευτυχία".

Ξεκινάμε να γελάμε προσποιητά και διατηρώντας οπτική επαφή με τα μέλη της ομάδας και φυσικά την παιδική μας διάθεση σύντομα το ψεύτικο γέλιο γίνεται πραγματικό και ρέει σαν ποτάμι!».

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα υπάρχουν πάνω από 7.500 κλαμπ γέλιου παγκοσμίως, με πάνω από 350.000 μέλη.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα γιόγκα συνδυάζει ασκήσεις γέλιου, ήπιες αναπνοές και ασκήσεις stretching, ρυθμικά χειροκροτήματα, τραγούδι, και πάνω απ' όλα παιδική διάθεση, και το αποτέλεσμα είναι γέλιο που ρέει κατευθείαν από την καρδιά! (Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την παρουσίαση της "γιόγκα γέλιου" σε πρωινή εκπομπή αθηναϊκού καναλιού)

Κοκτέιλ ευτυχίας

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το γέλιο είναι ελιξίριο ζωής. Είναι η μαγική συνταγή της ευζωίας. Ένα μοναδικό κοκτέιλ ευτυχίας, ένα φάρμακο που δε γίνεται ποτέ φαρμάκι, ενώ, όπως λένε οι ειδικοί, έχει άμεση επίδραση στο αμυντικό σύστημα του ανθρώπου. Επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα με δύο τρόπους: Αυξάνει τη συγκέντρωση των αντισωμάτων στο αίμα. Αυξάνει το οξυγόνο στον οργανισμό, τη συγκέντρωση των λευκών αιμοσφαιρίων, που είναι απαραίτητα για την αποτελεσματική καταπολέμηση των λοιμώξεων. Καταπολεμά την κατάθλιψη, το αυχενικό, καταπραΰνει το νευρικό σύστημα, ενώ παράλληλα έχει δεκάδες άλλες ευεργετικές ιδιότητες.

Συμμετοχή

Για το πρόγραμμα γιόγκα του γέλιου που οργανώνεται την προσεχή Τετάρτη, η συμβολική συμμετοχή είναι 5 ευρώ. Ωστόσο, οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι' αυτό και όσοι θα ήθελαν να συμμετάσχουν πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή στο τηλέφωνο 6943/299.295 ή στο e-mail: kallignosia@gmail.com.

"ΚΑΛΛΙΓΝΩΣΙΑ": Χώρος ελεύθερης κυκλοφορίας της γνώσης

Η "Καλλιγνωσία" είναι χώρος ελεύθερης κυκλοφορίας της γνώσης και του βιώματος που απορρέει από αυτήν. Τα προγράμματά της απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, από την παιδική μέχρι την τρίτη ηλικία. Σκοπός της είναι να συμμετέχει ενεργά και να συμβάλλει θετικά στη διαδικασία αυτογνωσίας-αυτοβελτίωσης του κάθε ανθρώπου, προκειμένου να τον βοηθήσει να ανακτήσει τη δύναμή του, να ξαναέλθει σε επαφή με τον εαυτό του και να χαράξει νέους στόχους, που θα του επιτρέψουν να εκφράσει το ανώτατο δυναμικό του σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον του.

Σχόλια