default-image

Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από το στρες

Life
Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από το στρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα μπορείτε να καταφέρετε να απαλλαγείτε από το στρες.

Με τη δύναμη της αναπνοής! 

Εστιάζοντας στον τρόπο που αναπνέετε, μπορείτε να χαλαρώσετε τον οργανισμό σας και να διώξετε μακριά τις έγνοιες.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon μελέτησαν πόσο αποτελεσματικός μπορεί να είναι ο διαλογισμός γνώσης και συναίσθησης ως προς την αντιμετώπιση του στρες.

Σε αυτόν τον τύπο διαλογισμού (mindfulness meditation) πρέπει κανείς να εστιάσει με πολύ μεγάλη προσοχή και αφοσίωση στην αναπνοή του. Οι υποστηρικτές αυτής της μεθόδου αναφέρουν ότι καθώς ο οργανισμός γεμίζει με αέρα, διασπώνται οι μύες. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της έντασης και το άτομο αρχίζει σιγά σιγά να χαλαρώνει.

Στο πείραμά τους -σύμφωνα με δημοσίευμα του The Time- συμμετείχαν 66 εθελοντές, οι οποίοι συμμετείχαν είτε σε 25λεπτες συνεδρίες διαλογισμού για τρεις ημέρες, είτε σε ένα γνωστικό πρόγραμμα κατάρτισης στο οποίο έμαθαν πώς να αναλύουν αποσπάσματα από ποιήματα.

Όσοι έκαναν διαλογισμό ανέφεραν λιγότερο στρες και έδειξαν ότι ήταν σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσουν το άγχος που ένιωθαν, σε σχέση με αυτούς που συμμετείχαν στο γνωστικό πρόγραμμα.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Psychoneuroendocrinology.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, δεν είναι η πρώτη φορά που μια έρευνα δείχνει τις θετικές επιδράσεις που έχει στον οργανισμό ο διαλογισμός.

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News