default-image

Ένα μουσικό παραμύθι στο Ρέθυμνο

Πολιτισμός
Ένα μουσικό παραμύθι στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Χριστούγεννα έρχονται και ο "Μουσικός Καρπός" ετοιμάζεται να τα υποδεχτεί με ένα κλασικό μουσικό παραμύθι που, με μέσο την αφήγηση και τη μουσική, γίνεται όχημα για ένα ταξίδι στο χρόνο, την παιδική ηλικία, την αθωότητα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο περίφημος καλικάντζαρος Μανδρα-κούκος, φιλόμουσος, σε μια από τις συνηθισμένες νυχτερινές βόλτες του, ακούει μουσική, μπαίνει στα παρασκήνια της χριστουγεννιάτικης συναυλίας του "Μουσικού Καρπού" και ανακαλύπτει ένα ξεχασμένο μικρόφωνο που δυστυχώς λειτουργεί. Μπαίνει, λοιπόν, στη σκηνή απρόσκλητος και αρχίζει να λέει ιστορίες από τη ζωή και τις συνήθειες των καλικαντζάρων, όπως τις διασώζει η λαϊκή παράδοση του τόπου μας.

Στο παραμύθι αυτό τα συναισθήματα που γεννά η μάχη του Καλού με το Κακό παρασύρουν το θεατή/ακροατή, ενώ η επικράτηση της αγάπης στο τέλος την παρασύρει, τον δυναμώνει, τον λυτρώνει και τον γαληνεύει. Στη μουσική παράσταση, το φιλόμουσο κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη Νεανική-Παιδική Χορωδία του "Μουσικού Καρπού", την αφήγηση του Κωνσταντίνου Κώστα και τη σοπράνο Μαριέλλα Βιτώρου να ζωντανεύουν εκφραστικά το συναρπαστικό έργο της αναζήτησης των καλικάντζαρων.

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στις 20:30 στο Σπίτι του Πολιτισμού, ο "Μουσικός Καρπός" με τους καταξιωμένους μουσικούς του θα προσφέρει μια συναυλία στην πόλη του Ρεθύμνου. Σε αυτήν θα ακουστούν γνωστές και δημοφιλείς χριστουγεννιάτικες μελωδίες μαζί με οικείες στα παιδιά κάθε γενιάς ιστορίες, πηγές έμπνευσης για τους καλλιτέχνες διαχρονικά.

Η εμπνευσμένη μουσική των γνωστότερων μελωδιών των Χριστουγέννων και η αναφορά σε αξεπέραστα κείμενα θα γίνουν αφορμή για μια μοναδική καλλιτεχνική συνάντηση στο Ρέθυμνο, αλλά και ένα έναυσμα για τη βίωση διαχρονικών συναισθημάτων.

Στη μουσική παράσταση θα συμμετάσχουν:

Η Παιδική-Νεανική Χορωδία του Μουσικού Καρπού

Σοπράνο: Μαριέλλα Βιτώρου

Αφήγηση-κείμενα: Costa Costantino

Συνοδεύει το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών Οργάνων Creta Brass που αποτελείται:

- Τρομπέτα: Αντώνιος Μαυράκης

- Τρομπέτα: Ντένη Σκανδαλάκη

- Κόρνο: Βαγγέλης Σκούρας

- Τρομπόνι: Μανόλης Σφακιανάκης

- Τούμπα: Μπάμπης Παλιός

- Πιάνο: Ελένη Αλεξαντωνάκη

Επιμέλεια προγράμματος: Αντώνιος Μαυράκης

Χορηγός: Επιμελητήριο Ρεθύμνου.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News