default-image

Ρέθυμνο: «Ζητούν τον κύριο Πιραντέλλο στο τηλέφωνο»

Πολιτισμός
Ρέθυμνο: «Ζητούν τον κύριο Πιραντέλλο στο τηλέφωνο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Εταιρεία Θεάτρου «Μνήμη» παρουσιάζει την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Τιμητικής Εκδήλωσης στη μνήμη του Αντόνιο Ταμπούκι που οργανώνει ο Δήμος Χανίων, το θεατρικό έργο του συγγραφέα: «Ζητούν τον κύριο Πιραντέλλο στο τηλέφωνο».

Η παράσταση εντάσσεται σε έναν κύκλο εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν την ημέρα εκείνη από το Μεγάλο Αρσενάλι στις 7.30 μμ με την παρουσία συγγενών, φίλων και άλλων ανθρώπων των γραμμάτων και της τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό και θα ολοκληρωθούν με την παράσταση του θεατρικού έργου (διάρκειας μίας ώρας) στο Θέατρο Κυδωνία, στην οδό Υψηλαντών 12, η οποία θα ξεκινήσει στις 10.00 μμ. Η παράσταση θα παιχθεί επίσης στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου στις 9.30 το βράδυ.

Το θεατρικό έργο «Ζητούν τον κύριο Πιραντέλλο στο τηλέφωνο» (Il signor Pirandello e desiderato al telefono) γραμμένο το 1988 απηχεί την μακρόχρονη φιλολογική ενασχόληση, την προσωπική σχέση αγάπης και θαυμασμού του Αντόνιο Ταμπούκι για την εύθραυστη προσωπικότητα και το ιδιόρρυθμο λογοτεχνικό έργο του Πορτογάλου συγγραφέα Φερνάντο Πεσσόα όπως αυτό αναδύθηκε μέσα από το περίφημο μπαούλο του 40 περίπου χρόνια μετά το θάνατό του.

Το έργο μετέφρασε ο Ανταίος Χρυσοστομίδης ειδικά για την εκδήλωση της ημέρας αυτής και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, σκηνικά και κοστούμια Όλγας Βερυκάκη, επεξεργασία ήχων και μουσική επιμέλεια Δημήτρη Ιατρόπουλου, φωτισμοί Μαρίας Μπαλαντίνου και βοηθό σκηνοθέτη την Πηνελόπη Τσιαμήτρου. Τις κούκλες της παράστασης κατασκεύασε ο Παύλος Νόβακ. Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Μιχάλης Βιρβιδάκης και Αντώνης Παλιεράκης ενώ στην παράσταση ακούγονται μαγνητοφωνημένες οι φωνές των ηθοποιών Χριστίνας Βεριβάκη, Γιώργου Γραμματικάκη, Ελπίδας Ζαμπετάκη και Πηνελόπης Τσιαμήτρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News