default-image

Σταθερά βήματα για τις κρητικές εξαγωγές

Κρήτη
Σταθερά βήματα για τις κρητικές εξαγωγές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης και της "Αγροδιατροφικής Σύμπραξης" για την ενίσχυση των Κρητικών εξαγωγών στις διεθνείς αγορές εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης και στην εσωτερική αγορά, παρουσιάστηκε σήμερα από την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη σε ειδική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στην ημερίδα συμμετείχαν Κρήτες επιχειρηματίες αλλά και εκπρόσωποι συνεταιρισμών του νησιού που έχουν εξαγωγική δραστηριότητα.

Όπως ανέφερε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης "μόνο με πιστοποιημένα αγροτικά προϊόντα μπορούμε να κατακτήσουμε νέες αγορές και ήδη κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση καθώς έχουμε καταθέσει στο αρμόδιο Υπουργείο για διεθνή κατοχύρωση, το brand name «ΚΡΗΤΗ».

Επιστέγασμα των επαφών που είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην Ουκρανία είναι η επίσκεψη στις 15 Σεπτεμβρίου 130 Ουκρανών επιχειρηματιών που θα έρθουν στο νησί, και δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό αλλά και στο real estate, εξετάζοντας το πλαίσιο συνεργασίας για επενδύσεις και εισαγωγές Κρητικών προϊόντων.

Επίσης στις 29 Σεπτεμβρίου εκπρόσωποι από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Ρωσίας θα βρεθούν στο νησί προκειμένου να υπογράψουν συμβόλαια συνεργασίας με επιχειρήσεις για εξαγωγές Κρητικών προϊόντων, ενώ ενδιαφέρον για εισαγωγές υπάρχει από Ρωσία, Ουκρανία, Αραβικές χώρες και Κίνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News