default-image

Νέο διήμερο λουκέτο στους δήμους

Κρήτη
Νέο διήμερο λουκέτο στους δήμους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιμακώνουν για τα καλά πλέον τις κινητοποιήσεις τους οι δήμαρχοι και στην Κρήτη με αφορμή τις μεγάλες περικοπές στη χρηματοδότηση των Δήμων. Δηλώνουν εξοργισμένοι από τις μέχρι τώρα περικοπές αλλά και θορυβημένοι για το νέο "ψαλίδι", μιας και όπως ακούγεται σε επίπεδο των γνωστών κυβερνητικών... διαρροών θα κοπούν άλλα 735 εκατ. ευρώ από την Αυτοδιοίκηση! Οι Δήμοι του νησιού θα συμμετάσχουν μαζικά στο πανελλαδικό "λουκέτο" των ΟΤΑ που έχει προκηρύξει για το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη η ΚΕΔΕ.

Στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε η ΚΕΔΕ στο πρόσφατο έκτακτο συνέδριο και σε μια προσπάθεια η Κρήτη να στείλει ένα ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης συνεχίζει το μαραθώνιο επαφών με δημάρχους τόσο από το νομό Ηρακλείου, όπως έγινε την προηγούμενη Παρασκευή, όσο και από την υπόλοιπη Κρήτη, και εντείνει τις προσπάθειές του προκειμένου σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού να δώσει αγωνιστικό "παρών" στις κινητοποιήσεις.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου έχει ανοιχτή επικοινωνία με το σύνολο των συναδέλφων του από το νησί μας αλλά και με την ΚΕΔΕ για τον καλύτερο συντονισμό όλων των ενεργειών που απαιτούνται για να έχει επιτυχία η διαμαρτυρία αυτή. Ο ίδιος τονίζει ότι κανένας Δήμος δεν πρέπει να λειτουργήσει το διήμερο των κινητοποιήσεων, ενώ θα γίνουν συναντήσεις και με τους εργαζόμενους.

Ο κ. Κουράκης ζητά την κατανόηση των πολιτών λόγω της αναστολής λειτουργίας των δημοτικών καταστημάτων, που θα δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτησή τους, επισημαίνει όμως ότι η ολοκληρωτική κατάρρευση των Δήμων θα έχει σημαντικότερες επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους και στις κοινωνικές παροχές προς αυτούς.

Για το λόγο αυτό θα διανεμηθούν και ενημερωτικά φυλλάδια στους δημότες που θα εξηγούν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Δήμοι.

Το πρόγραμμα

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου:

- Πανελλαδική Συγκέντρωση στη πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 π.μ.

- Πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

- Συνάντηση αντιπροσωπίας της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Οικονομικών.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου:

- Συνάντηση αντιπροσωπίας της ΚΕΔΕ με το προεδρείο της Βουλής.

- Ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση των Δήμων της χώρας.

- Καθορισμός κοινής συνεδρίασης των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News