default-image

Η Γιωργιά Νταγάκη στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Η Γιωργιά Νταγάκη στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γεωργία Νταγάκη, ερμηνεύτρια και λυράρισσα - με καταγωγή από το Ρέθυμνο -, μετά από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα με δύο ιδιαίτερα επιτυχημένες παραστάσεις τόσο στην Αρχιτεκτονική στην Αθήνα, όσο και στο διάσημο Quasimodo Jazz Club στο Βερολίνο, όπου παρουσίασε το νέο της πρόγραμμα, ξεκινάει την καλοκαιρινή περιοδεία της, ταξιδεύοντας σε διάφορους προορισμούς στην Ελλάδα.

Πρώτη στάση η Κρήτη και ο Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου, όπου θα εμφανιστεί την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 στο πλαίσιο της Γιορτής Κρασιού και Κρητικής Διατροφής 2012.

Με τη βαθιά, λυρική φωνή της και τη λύρα - αναπόσπαστο κομμάτι της, ερμηνεύει κομμάτια από το προσώπικό της ρεπερτόριο, αλλά και πρωτότυπες διασκευές σε τραγούδια σπουδαίων συνθετών…

Νέο πρόγραμμα, νέες ενορχηστρώσεις και ήχος που ταξιδεύει εντός και εκτός συνόρων της κρητικής παράδοσης, αποτέλεσμα τόσο των προσωπικών της αναζητήσεων, όσο και των επιρροών της απο τις σπουδαίες συνεργασίες της με σημαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, όπως με το Νίκο Ζούδιαρη και το Νίκο Ξυδάκη, αλλά και εκτός συνόρων με το θρύλο της rock σκηνής Eric Burdon και τον Goran Bregovic!!

Ενορχηστρωτής του προγράμματος ο Στέργιος Τσιρλιάγκος (πλήκτρα / wave drum), ένας μουσικός με ενδιαφέρουσες και εναλλακτικές μουσικές προτάσεις, όπως αυτές που μας παρουσιάζει ως συνεργάτης / ενορχηστρωτής της Λένας Πλάτωνος, τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά από το 2007 μέχρι σήμερα (Κ. Καβάφης 13 Τραγούδια- Ημερολόγια).

Επί σκηνής:

Στέργιος Τσιρλιάγκος - πλήκτρα / wavedrum- ενορχήστρωση

Ιωάννης Βουτσινάς - ηλεκτρικό μπάσο

Κώστας Κιλάζογλου - λαούτο, ηλεκτρική κιθάρα

Στον ήχο: Γιώργος Φιλικόζης

Στα φώτα: Νίκος Συρίγος

Είσοδος ελεύθερη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News