«Γυρίζει σελίδα» το Ρέθυμνο στην διαχείριση των απορριμμάτων του - Nέα μονάδα θα επεξεργάζεται 43.000 τόνους ετησίως (vid)

Κρήτη
«Γυρίζει σελίδα» το Ρέθυμνο στην διαχείριση των απορριμμάτων του - Nέα μονάδα θα επεξεργάζεται 43.000 τόνους ετησίως (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα στο καλοκαίρι η κανονική λειτουργία της μονάδας

Την μετάβαση στην «πράσινη» και βιώσιμη οικονομία, σηματοδοτεί το εμβληματικό έργο της λειτουργίας της νέας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων, που εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Μαΐου, στο Αμάρι Ρεθύμνου.

Πρόκειται για μία μονάδα που θα λειτουργήσει κανονικά μέσα στο καλοκαίρι και η οποία θα συμβάλει στην διαχείριση των απορριμμάτων χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον, ενώ παράλληλα θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των 85 χιλιάδων κατοίκων του Ρεθύμνου.

Το πάτημα του κουμπιού στην νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Αμάρι, σηματοδοτεί την νέα εποχή στην οποία εισέρχεται το Ρέθυμνο στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων του. Το εμβληματικό έργο, ύψους 42 εκ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής και εθνικούς πόρους, αλλάζει εντελώς τα έως σήμερα δεδομένα καθώς η διαχείριση των απορριμμάτων στο εξής δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον.

Εκπρόσωποι αρχών και φορέων εγκαινίασαν το μεσημέρι την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Αμάρι, όπου συνδυαστικά με τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στην περιοχή, θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά το Ρέθυμνο, πετυχαίνοντας την μετάβαση στην κυκλική οικονομία, που σταδιακά θα πετύχει ολόκληρη η Κρήτη.

Όπως τονίστηκε η Μονάδα θα επεξεργάζεται ετησίως 43.000 τόνους απορριμμάτων εκ των οποίων οι 35.600 τόνοι θα είναι σύμμεικτα αστικά στερεά απόβλητα και οι 7.400 τόνοι θα είναι προδιαλεγμένα οργανικά από διαλογή στην πηγή. Το έργο κατασκευάστηκε από την εταιρία «Thalis», που πρωτοπορεί στον τομέα της κυκλικής οικονομίας και ανήκει στον όμιλο της «Motor Oil».

Η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Αμάρι ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα την δοκιμαστική της λειτουργία, ενώ μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News