Ρέθυμνο: Το φλεγόμενο σούπερ μάρκετ «σκόρπισε» τον τρόμο - Δείτε το βίντεο από την «μάχη» των πυροσβεστών (pics)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Το φλεγόμενο σούπερ μάρκετ «σκόρπισε» τον τρόμο - Δείτε το βίντεο από την «μάχη» των πυροσβεστών (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις πληγές τους μετρούν σήμερα, ένα 24ωρο μετά την καταστροφική πυρκαγιά σε σούπερ μάρκετ της παραλιακής του Ρεθύμνου, τρεις συνολικά επιχειρήσεις της πόλης οι οποίες παραδόθηκαν στις φλόγες τα ξημερώματα της Κυριακής
  • Ζημιές σε τρεις επιειρήσεις της παραλιακής
  • Εκκενώθηκε η πολυκατοικία πάνω από το σούπερ μάρκετ
  • Στα μπαλκόνια των διαμερισμάτων έφτασε η φωτιά
  • Κάηκε ο εξωτερικός χώρο καταστήματος εστίασης και επτά οχήματα
  • Συνεχίζονται οι έρευνες του ανακριτικού τη ΠΟΥ
  • Από θαύμα δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζώες

Μία επιχείρηση ολοσχερώς κατεστραμμένη και δύο ακόμα που υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές. Αυτός είναι ο απολογισμός της καταστροφικής πυρκαγιάς που ξέσπασε γύρω στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής σε σούπερ μάρκετ της παραλιακής στην πόλη του Ρεθύμνου. 

Στο ερασιτεχνικό βίντεο που εξασφάλισε το neakrtiti.gr και η ΚΡΗΤΗ TV διακρίνονται τα πυροσβεστικά οχήματα που με πάνω από δέκα πυροσβέστες έδωσαν για ώρες τιτάνια μάχη μέχρι να καταφέρουν να σβήσουν την φωτιά που εξαιτίας και των εύφλεκτων υλικών, έκαιγε ανεξέλεγκτα. 

Πρώτο μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το σούπερ μάρκετ. Και ενώ αυτό ήταν δύσκολο, δυνάμεις της ΕΛΑΣ εκκένωσαν έγκαιρα τα όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, σηκώνοντας κυριολεκτικά από τα κρεβάτια τους τους ενοίκους, μιας και οι φλόγες είχαν φτάσει στις τζαμαρίες των μπαλκονιών τους. 

Η φωτιά στο κατάστημα εστίασης έκανε στάχτη και όλες τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις της επιχείρησης, που αναγκαστικά πλέον κατέβασε ρολά, ενώ στην άλλη διπλανή επιχείρηση του σούπερ μάρκετ, στάχτη έγιναν 3 ενοικιαζόμενα οχήματα, ενώ υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές άλλα 4. 

Και οι τρεις επιχειρήσεις που σήμερα μετρούν τις πληγές τους είχαν ανοίξει πριν από περίπου ένα μήνα, καθώς πρόκειται για καταστήματα που λειτουργούν μόνο την θερινή περίοδο. 

Στο πλαίσιο των ερευνών, το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου εξακολουθεί να συλλέγει στοιχεία, καταθέσεις μαρτύρων και βιντεοληπτικό υλικό από παρακείμενες επιχειρήσεις και σπίτια, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν αυτή την καταστροφική πυρκαγιά. 

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, την ίδια ώρα που στο μικροσκόπιο των αρχών είναι και το ενδεχόμενο του εμπρησμού. Ευτύχημα πάντως θεωρείται πως από την καταστροφική αυτή πυρκαγιά δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί και δεν πολύ περισσότερο δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News