Ρέθυμνο: Τιμή στους νεκρούς ήρωες της Μάχης της Κρήτης (vid)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Τιμή στους νεκρούς ήρωες της Μάχης της Κρήτης (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επετειακές εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης στο Ρέθυμνο θα κορυφωθούν το μεσημέρι της Κυριακής στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων

Με τις δέουσες τιμές το Ρέθυμνο γιορτάζει την 82η επέτειο από την ιστορική Μάχη της Κρήτης. Μια Μάχη, που χάρη στην ανδρεία και την αυτοθυσία του κρητικού λαού καθόρισε την πορεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τινάζοντας στον αέρα τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Γερμανού κατακτητή.

Εκπρόσωποι αρχών, φορέων, συλλόγων, απόγονοι των ηρώων και άλλοι πολίτες βρέθηκαν το μεσημέρι στο μνημείο πεσόντων Ελλήνων και συμμάχων στα Μισίρια Ρεθύμνου για αποτίσουν φόρο τιμής.

Φέτος, ανάμεσα στις τιμητικές διακρίσεις που απένειμε το Σωματείο Ρεθυμνίων Πληγέντων κατά τη Ναζιστική Κατοχή, ήταν και προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, Γεώργιο Πατεράκη, ο οποίος παρέπεμψε σε δίκη με την κατηγορία της άρνησης εγκλημάτων του ναζισμού σε βάρος του κρητικού λαού τον Γερμανό ακαδημαϊκό και συγγραφέα Χάινς Ρίχτερ.

Οι επετειακές εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης στο Ρέθυμνο θα κορυφωθούν το μεσημέρι της Κυριακής στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News