Ρέθυμνο: Σε πάρκινγκ μετατράπηκε η «αυλή» της Φορτέτζας - Εικόνες ντροπής στο ιστορικό φρούριο (vid)

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Σε πάρκινγκ μετατράπηκε η «αυλή» της Φορτέτζας - Εικόνες ντροπής στο ιστορικό φρούριο (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα, που μόνο προβλήματα προσβασιμότητας δημιουργούν στους χιλιάδες επισκέπτες του κάστρου, θα απομακρυνθούν με μπάρες, παγκάκια και κολωνάκια που θα τοποθετηθούν από την πλευρά του περιφερειακού και από την οδό Χειμάρρας
  • «Μπλόκο» του Δήμου στα παρκαρισμένα οχήματα πέριξ του κάστρου
  • Αλλάζουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα για να «ανασάνει» το μνημείο
  • Με μπάρες, παγκάκια και κολωνάκια η απομάκρυνση των ΙΧ
  • Πάρκινγκ μόνο για υπηρεσιακά οχήματα και ΑΜΕΑ έξω από την Φορτέτζα
  • Τάξη στον περιβάλλοντα χώρου του ιστορικού φρουρίου της Φορτέτζας στο Ρέθυμνο θα επιχειρήσει να βάλει το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή, καθώς όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο  μνημείο έχουν μετατραπεί σ’ ένα απέραντο πάρκινγκ.

    Τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα, που μόνο προβλήματα προσβασιμότητας δημιουργούν στους χιλιάδες επισκέπτες του κάστρου, θα απομακρυνθούν με μπάρες, παγκάκια και κολωνάκια που θα τοποθετηθούν από την πλευρά του περιφερειακού και από την οδό Χειμάρρας.

    Τι και αν αποτελεί σήμα κατατεθέν του Ρεθύμνου, τι αν μαρτυρά την μακραίωνη ιστορία του, τι και αν «κατακλύζεται» από χιλιάδες επισκέπτες ετησίως... Δυστυχώς, το ιστορικό φρούριο της Φορτέτζας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο χώρο στάθμευσης στον οποίο συναντά κανείς ακόμα και εγκαταλελειμμένα οχήματα.

    Οι εικόνες ντροπής που παρουσιάζει το neakriti.gr και η ΚΡΗΤΗ TV από τον εξωτερικό χώρο του κάστρου, έχουν εδώ και καιρό κινητοποιήσει την δημοτική αρχή, που το αμέσως επόμενο διάστημα ετοιμάζεται να βάλει τάξη συμμαζεύοντας τα ασυμμάζευτα. 

    Τους τελευταίους μήνες η ευρύτερη περιοχή της Φορτέτζας επιβαρύνθηκε λόγω και της εκτροπής της κυκλοφορίας των οχημάτων από την οδό Μελισσινού που εκτελούνται έργα, όμως πολύ σύντομα δήμος, τροχαία και αρχαιολογία συμφώνησαν να αλλάξουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα, αρχής γενομένης από την πλευρά του περιφερειακού.

    Παραπλεύρως του παλιού αρχαιολογικού μουσείου θα χωροθετηθούν συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης για τις ανάγκες των υπηρεσιακών οχημάτων του δήμου και της αρχαιολογίας, ενώ θα εξασφαλιστεί χώρος και για οχήματα των ατόμων με αναπηρία. Την ίδια ώρα που πέρα από τα παγκάκια που θα τοποθετηθούν, θα εγκατασταθεί και μία ακόμη βυθιζόμενη μπάρα στην αρχή του πλακόστρωτου που οδηγεί στην είσοδο του φρουρίου. 

    Αντίστοιχες παρεμβάσεις για την απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων θα γίνουν και από την οδό Χειμάρρας της παλιάς πόλης.

    Σε ότι αφορά στους μόνιμους κατοίκους των οδών Μακεδονίας και Χειμάρρας, ο δήμος θα εξασφαλίσει για αυτούς συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης στα δύο υφιστάμενα πάρκινγκ παραπλεύρως του λιμανιού και της οδού Μελισσινού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News