Ρέθυμνο: Πρότυπο σχολικό συγκρότημα θα φιλοξενήσει τα Πειραματικά Σχολεία όλων των βαθμίδων του ΠΚ

Life
Ρέθυμνο: Πρότυπο σχολικό συγκρότημα θα φιλοξενήσει τα Πειραματικά Σχολεία όλων των βαθμίδων του ΠΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη, μετά και τη θετική ανταπόκριση του υπουργείου Παιδείας στο κοινό αίτημα του δήμου Ρεθύμνης, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του ΕΛΜΕΠΑ

Η δημιουργία ενός πρότυπου σχολικού συγκροτήματος, δρομολογείται στο Ρέθυμνο, μέσω συνεργασίας του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Στο συγκρότημα θα φιλοξενηθούν τα Πειραματικά Σχολεία όλων των βαθμίδων του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μουσικό Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις, ένα ΕΠΑΛ και δύο τμήματα της Σχολής Μουσικής και Οπτοακουστικών Τεχνολογιών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ).

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη, μετά και τη θετική ανταπόκριση του υπουργείου Παιδείας στο κοινό αίτημα του δήμου Ρεθύμνης, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του ΕΛΜΕΠΑ.

Η τεχνική υπηρεσία της γενικής διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Παιδείας, με έγγραφό της το οποίο κοινοποιεί στον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ και στην υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως, καλεί τον δήμο Ρεθύμνης και το ΕΛΜΕΠΑ να υποβάλουν αίτημα έγκρισης κτηριολογικού προγράμματος του προτεινόμενου σχολικού συγκροτήματος, το οποίο να προσδιορίζει «το είδος, την χρήση, το μέγεθος (επιφάνεια) και το πλήθος των χώρων οι οποίοι απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία των οργανικών μονάδων του ιδρύματος οι οποίες θα τα χρησιμοποιούν». Όπως διευκρινίζεται από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου, η ύπαρξη εγκεκριμένου κτιριολογικού προγράμματος για σχολικά κτίρια, «είναι απαραίτητη προϋπόθεση, σύμφωνα με τον νόμο, για τη σύνταξη της αρχιτεκτονικής μελέτης. Τα κτηριολογικά προγράμματα που αφορούν εκπαιδευτικές, ερευνητικές και διοικητικές δραστηριότητες των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εκπονούνται από τις τεχνικές υπηρεσίες των Ιδρυμάτων».

Ικανοποιημένος από τη θετική αυτή εξέλιξη και προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες, ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής για αύριο Παρασκευή 26 Μαϊου και σύσκεψη των μελών της επιτροπής για την ανέγερση του συγκροτήματος σχολικών μονάδων μέσω ΣΔΙΤ, την Τρίτη 30 Μαϊου 2023 στις 14.30, στο Δημαρχείο, προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα, με αφορμή τις νέες εξελίξεις και να γίνει ο απαραίτητος συντονισμός των ενεργειών για την προώθηση του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News